Kärleksmums

kryddburken0000154.jpg
Kärleksmums, snoddad, mockarutor etc etc. Denna kaka går under många benämningar, och alla har säkert sitt eget recept för denna goda kaka. Detta recept är ett mer klassiskt! Tidigare har jag skrivit om ett mer kladdkakeliknande mockaruterecept, det hittar ni här >>

Det här behöver du :
2 ägg
3 dl socker
150 gram smält smör
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna något. Vispa ägg + socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret + mjölken och rör om försiktigt. Häll smeten i en smord långpanna eller klädd med bakplåtspapper, gärna en form som är 30*40 då får du höga fina kärleksmums! Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30-35 min.

Glasyren :
4 dl florsocker
75 gram smör
½ dl kallt kaffe
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl kokos, strössel, nötter eller dyl.

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en slät smet. Bred ut på kakan när den svalnat. Garnera med kokos!

kryddburken0000152.jpg
Här garnerade jag halva kakan med kokos och andra halvan med röda strösselhjärtan! Det vankas ju 5-års kalas snart… *S*

  1. Mmmmm var kommentarerna när dem små och stora (fröknarna) högg in i varsin bit=))
    Ska verkligen rekommendera receptet till mina vänner=)
    Go natt på er!
    Kramar Tanja!

  2. Linda!
    Vanligtvis brukar jag ha god hand med bakelser, men glasyren till snoddasen brukar jag (konstigt nog!!) inte riktigt få till. Det som händer är liksom att glasyren består av ”två” konsistenser nät jag skall bre på den – en i mer flytande form (som då består mest av flytande margarin, och som blivit färgat av kakaoen), och sedan att florsockret har bildat som en egen tjockare klump. Jag vet inte om du har varit med om det någongång, men jag undrar om du har någon aning om vad felet kan vara? Hur skall jag göra för att få den som en fin och slät massa?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..