Kalvfrikadeller i Tomatsås

kryddburken0000150.jpg
En riktigt god & lätt middag! Små rullade frikadeller i en härlig tomatsås! Går relativt fort, det är ”rullandet” som tar lite tid, men jag hade min ständiga följeslagare med mig i köket & fick god assistans och till på köpet varierande former på frikadellerna! *S*

4 port
Det här behöver du :
ca 400 g kalvfärs
1 ägg
1 msk tomatpuré
½ dl ströbröd
1 tsk potatismjöl
1½ dl vatten
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser till köttfärssmeten, ställ in i kylskåp under tiden du gör såsen.

Tomatsåsen
Det här behöver du  :
1 klick smör
2 msk tomatpuré
1 gul lök, finriven
2 vitlöksklytor, pressade
1 msk kalvfond
några droppar pressad citron
8 dl vatten
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smält en klick smör i en kastrull. Fräs löken, vitlöken & tomatpurén tillsammans. Häll på kalvfonden, vatten & citron, smaka av med salt & peppar. Låt koka upp och dra sedan ner värmen något. Rulla små frikadeller av köttfärsen och lägg ner i såsen, låt dom koka på svag värme ca 5 – 10 min tills de är genomfärdiga. Skumma av såsen emellanåt. Red ev. såsen med lite maizena, rör ner försiktgt bland frikadellerna. Servera till pasta eller ris.

LOADING..