Chiligratinerade Kotlettmedaljonger

kryddburken0000136.jpg
Stark & smakrikt blev det till middag idag. Chiligratinerade kotlettmedaljonger i en god väldigt ”hot” sås! Toppad med röd paprika & champinjoner, (ja, jag kan inte vara utan dessa i detta receptet heller) 😉 Till detta kokt potatis, & smörslungade nyskördade små morötter!

Det här behöver du  :
6 st fläskkotletter, benfria ca 2 cm tjocka
2 små chilifrukter (medelstarka)
3 msk sweet chilisås
1 gul lök
1 burk lätt cremé fraiche
1 dl mjölk (alt. grädde om du föredrar det.)
1 röd paprika
1 burk hela konserverade champinjoner
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
 Stek kotletterna i stekpanna på hög värme bara så det blir lätt brynta. Lägg över i ugnsfast form. Hacka chilin fint & den gula löken. Häll alltsammans i stekpannan som du stekte kotletterna i, låt allt få fräsa ihop på hög värme. Slå på cremé fraichen & sweet chilisåsen, smaka av med salt & peppar. Slå såsen över kotletterna. Skiva den röda paprikan & lägg ovanpå allting. Gratinera i ugn 175 grader ca 40min. Servera till ris, kokt potatis & grönsaker.

kryddburken0000138.jpg
Klart för gratinering! 175 grader, ca 40min.

kryddburken00001371.jpg
En middag lagom för fyra!

LOADING..