Kalljästa Frallor

kryddburken0000128.jpg
Lördag eftermiddag förberedde jag frukosten inför en skön söndag! Ljuvligt hembakat luktar det i köket tidigt på morgon!kaffet står o puttrar i bryggen & vad är väl mysigare än en lång härligt söndagsfrukost med familjen, frallor med ost, kaffe & ett glas juice! Här kommer ett busenkelt recept för kalljäst deg, perfekt att förberda kvällen innan, bara in med plåten i ugnen på morgonen därpå, kryp ner i sängen igen och invänta doften som sprider sig i hela huset! Hembakat är godast, särskilt en söndagmorgon!!!

Det här behöver du :
25 gram jäst
2 dl mjölk
1 dl filmjölk
3 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
2 dl vetemjöl special med fullkorn

GÖR SÅHÄR :
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt, filmjölk, smör, salt & mjölet &  arbeta ihop till en smidig deg! Dela degen i 10 st bollar, forma & lägg på plåt. Täck med plastfolié och låt jäsa i kylen under natten alt. över dagen, ca 10timmar! Innan gräddning, pensla bullarna med uppvispat ägg & strö över vallmofrön. Grädda ca 10-12 min 200 grader!

kryddburken0000129.jpg
10 st nygräddade frallor färdiga på plåten!

 1. Vilka härliga frallor! Förberedde dom på fredag kväll och gräddade dom på lördagsmorgonen innan frukost, juice och kaffe förstås till!
  Jag undrar om du fryser dessa frallor eller om du tycker de är godast nygräddade, vi klämde alla tio frallorna familjen denna frukost men jag tycker det vore gott att ha i frysen att plocka fram?!?!
  Tacksam för svar och vilken härlig sida, kollar den ALLTID!
  Hälsn Mia

 2. Det blev supergott, gjorde degen igår kväll och nu imorse när lillpluttan vaknade 0600 gick jag upp och körde in dem i ugnen.Nu har jag och stora tjejen (2 1/2 år) njutit av färska frallor med juice och kaffe till mig förståss. Nu väntar vi in mannen i huset 😉 som sussar så gott fast det doftar ljuvligt!
  Trevlig helg!
  Hälsn Linda

 3. ska testa frall receptet, men jag undrar om ni menar att man kan frysa in degen efter den jäst och sen ta fram och slänga in i ugnen , lite när man vill..

  de verkar vara ett superbra recept i alla fall =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..