Riktigt God Långkokt Köttfärsås

kryddburken0000116.jpg
Perfekt långkok till helgernas eftermiddags-aktiveteter! Gör iordning grytan innan ni ger er av hemmifrån, sänk värmen på plattan & låt småputtra under lock 2 – 3 timmar!! Gott & praktiskt med middan färdiglagad när man kommer hem & det luktar gott i hela huset vill jag lova!! Här är en långkoks-favorit i form av mild köttfärssås till hela familjen! Räcker gott & väl till två middagar för en 4-barns familj!

Det här behöver du :
1 kilo nötfärs 10%
1 stor gul lök
1 vitlök, finhackad
1 msk socker
8 dl vatten
2 dl ketchup
1 msk kycklingfond
½ tsk spiskummin
½ tsk vitpeppar
Salt
Maizenamjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär löken i breda strimlor, fräs i en stor gryta tills löken blivit mjuk men inte brun. Strö över sockret & häll på allt vatten, ketchup & fond + kryddorna! Låt allt få koka upp, häll i köttfärsen och dra sedan ner värmen på plattan & låt stå småputtra ca 2 timmar…. Red av köttfärsåsen för servering & smaka av med salt & peppar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..