Viltgryta

kryddburken0000112.jpg
Viltskavsgryta, suveränt gott med färska örter! Favoriten i vår familj är renskav!

Det här behöver du :
1 pkt viltskav/renskav a´250 gram
2 gula lök
1 stor knippa färsk timjan
1 finhackad vitlök
1 tsk rosmarin
1 tsk mortlade enbär
1 msk vinbärsgelé
1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hacka löken och fräs i stekpanna tillsammans med vitlöken i en klick smör, låt den bli mjuk men inte brun. Lägg upp på ett fat. Lägg i en klick smör & stek nu skaven tills det fått fin färg, tillsätt kryddorna utom den färska timjan, slå på vatten & löken samt vinbärsgelén. Låt småputtra någon minut & smaka av med grädden, salt & peppar. Lägg över färsk timjan över grytan före servering, jag gillar hela kvistar men det går också bra att bara riva av de små örtbladen.  Servera till pressad potatis & färsk pasta eller direkt på en grov smörgås!

kryddburken0000109.jpg
Hackad gul lök, färsk timjan, finhackad vitlök & en bit fryst renskav.

LOADING..