Hemmagjord Italiensk Gnocchi

kryddburken0000100.jpg
Hemmagjord italienska gnocchi, små potatisklimpar, samma grundrecept som till vita kroppkakor men detta är snäppet godare! En klassisk italiensk husmanskost! Servera med bacon & lökfräs, en tomatsås, ostsås etc. Det här går att variera och det är verkligen gott! Lite tidskrävande, men helt klart värt det! & eftersom jag numera har väääldigt svårt för att sätta mig ner, (3:e dan med ryggskott) så funkar det alltid att stå vid köksbänken…. 🙂

4 – 6 pers
Det här behöver du :
Ca 1 kg kokta mjölig potatis
1 ägg
2 dl vetemjöl (jag använde vetemjöl special)
2 tsk salt
En gnutta riven muskotnöt

Tillbehör :
300 gram bacon i tärningar
1 gul lök
1 msk kryddpeppar
½ tsk salt
Lingonsylt

GÖR SÅHÄR :

kryddburken0000104.jpg
Pressa den kokta potatisen & blanda snabbt ihop med ägget + mjölet! Krydda med salt & muskot!

kryddburken0000103.jpg
Knåda ihop till en smidig deg!

kryddburken0000102.jpg
Gör rull-längder ca 2 cm i diameter. Skär med kniv 1 cm-bitar.

kryddburken0000101.jpg
Nyp ihop dom med tummen & pekfingret, ha lite lätt mjölade fingrar så fastnar det inte! Lägg dom i kokande, saltat vatten & låt småkoka ca 5- 7 min. Servera med bacon & lökfräs kryddat med stött kryddpeppar & lingonsylt! Blir det gnocchi över? Ingen fara, dom blir jättegoda att steka dagen efter!

LOADING..