Majskyckling Ris & Wokgrönsaker

kryddburken000079.jpg
En riktig allvädersgryta gjord på en härligt stor majskyckling! Till det servera ris & wokgrönsaker! Här på Öland så öser regnet ner idag och då passar det fint med en god gryta!

8 pers
Det här behöver du :
1 styckad majskyckling ca 1,5 kg (eller färdiga fileérna, lår, klubbor)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk majskorn
8 dl vatten
4 msk kycklingfond alt. 3 hönsbuljongtärningar
Salt & Peppar
1 msk soya color
½ dl matlagningsgrädde
Vatten + lite mjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär löken + vitlöken fint, stek i stekpanna tills de blivit mjuka & fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan så långe.  Stycka kycklingen i 6 delar; filéer, lår m. klubba samt vingar.  Eller använd färdigstyckade, färska eller frysta delar.  Skär i mindre bitar. Bryn kycklingbitarna i stekpanna på hög värme tills de fått fin färg.  Häll över i en större gryta, gärna gjutjärn men en liten klick smör i. Lägg i den steka löken & häll på allt vatten. Tillsätt fonden + kryddor & låt grytan brässera ca 20 min. Koka ris under tiden! Häll i majskornen i grytan & slå på en liten skvätt matlagningsgrädde på slutet för att runda av smaken, red av med vatemjöl + vatten om du vill ha en något tjockare konsistens.

LOADING..