Fläskpannkaka med Banan/Turkisk Yoghurt

kryddburken000073.jpg
Fläskpannkaka, riktigt god, riktigt matig & riktigt hög! Här har jag använt turkisk yoghurt till viss del för att få den mer kompakt & inte så luftig, mer ägg än vad det ”ska” vara så blir dessutom ännu godare & högre! Det här receptet är en dubbel sats och räcker till en långpanna med normalhöga kanter, men det hade nog behövts en ännu högre långpanna för all smet fick inte plats så det fick bli en liten akut-kaka i en mindre form som jag strödde med blåbär & lite socker, perfekt till barnens picknick! 🙂

Det här behöver du :
6 dl vetemjöl
10 – 12 ägg
6 dl turkisk yoghurt
10 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 bananer
500 gram sidfläsk

kryddburken000067.jpg kryddburken000066.jpg
Fläsk + banan på plåten, in i ugnen ca 10 min.
Vispa ihop smeten & ha i massor av ägg! Dessa ägg var ganska små så det blev 12 st.

kryddburken000069.jpg
Färdiggräddad fläskpannkaka med Banan!

GÖR SÅHÄR :
Skär fläsket i mindre bitar. Skiva bananerna & lägg allt på en ugnsplåt & in i ugnen på 200 grader. Låt fläsket få lite färg & plåten bli varm innan du häller på smeten. Häll allt mjöl + bakpulver + salt i en stor bunke, rör ner yoghurten & så mycket av mjölken att du kan vispa till en smet. Häll på resterande mjölk samt äggen! Häll på ugnsplåten & låt grädda ca 45-50min, du kan mot slutet behöva lägga över aluminiumfolié för att den inte ska bli bränd.

Den lilla ungspannakakan med blåbär :
Smörj en mindre ugnsform & bröa med vanligt vetemjöl.

kryddburken000070.jpg
Häll i smeten & toppa med blåbär som du rör om i lite socker!

kryddburken000071.jpg
Servera med en kula vaniljglass! Barnens favorit!

kryddburken000072.jpg
Och såhär blev resultat av den överblivna pannkakssmeten! blev en perfekt blåbärspaj! 😉

LOADING..