Fiskgratäng med Dill & Citron

kryddburken000056.jpg 
Supergod & enkelt fiskgratäng med torsk. Räcker lätt till två middagar för en 4 pers-familj!

Det här behöver du :
10 – 12 medelstora potatisar
800 gram frysta torskblock
4 tomater
1 klick smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 burk lätt creme fraiché
1 rejäl knippe finhackad dill
1 pressad citron
Cayennepeppar
Salt & Peppar
Citronpeppar

kryddburken000057.jpg kryddburken000058.jpg
Potatis, torsk & tomater som grund, häll över såsen & grädda i mitten av ugnen ca 25 min på 175 grader.

GÖR SÅHÄR :
Skala potatisarna & skär i ca 1 cm tjocka skivor. Förkoka potatisskivorna i mjölk ca 10 min. Häll av i durkslag.  Ta en kastrull & klicka i lite smör, gör en bottenredning, vispa ner vetemjöl i det smälta smöret & späd med mjölk till en fin såsig konsistens, tillsätt creme fraichén och kryddorna, låt puttra ihop ca 3-5 min. Smaka av med salt & peppar och ev. mer citron! Fördela potatisskivorna i en ugnsfast form, skär torskblocken i portionsbitar & lägg ovanpå potatisen. Skär tomater i skivor & lägg på även dessa. Häll över såsen & avsluta med citronpeppar, det är även gott med lite riven lagrad ost, men det hade jag inte på denna gång. Servera till kokta gröna ärtor & morötter.

 1. Hej Li!
  Vad skoj att du hittade till min sida…för då hittade ju jag din! *ler*
  Älskar att surfa runt bland matbloggar och är så sugen på att skaffa mig en egen..men tiden vill inte riktigt räcka till så den gamla hemsidan har fått hänga kvar tills vidare.
  Vi får väl se om datalusten innfinner sig en regning semesterdag…

  Här har du massor med smarriga recept att ta del av ju….så jag kommer helt säkert att bli en flitig besökare!

  Skoj att du länkade mig förresten. Jag länkar tillbaka till dig också *bara jag får ändan ur*!

  Hälsningar Camilla i Motala

  Ps. Den här fiskgrätten brukar jag också göra…men har aldrig haft i creme fraiche, bara mjölk och grädde. Ska testa din variant!

 2. Hej! Sitter och planerar veckans mat med hjälp din fantastiska blog! Välbekanta råvaror i ny kostym, man blir ju hungrig bara man klickar in här 🙂 Ska torskblocken vara tinade eler halvfrysta för att 25 min. i ugnen ska bli lagom? MVH Kristin

 3. Kristin!
  Kolla den i ugnen så den är genomstekt. Jag brukar ta fram blocket ur frysen o låta ligga på diskbänken precis innan jag ska börja laga, så ungefär får jag väl säga, fryst/halvfryst! men säkrast är att kolla fiskköttet så det är vitt och genomstekt!

 4. Hejsan!! satt o hittade ditt fiskgratäng recept. i det står en burk creme fraiche. vilken storlek är det 2 dl eller 5 dl??? tänkte servera denna till mina barn på förskolan jag jobbar på.
  MVH Lillan

 5. Gjorde denna maträtt idag Mums säger jag bara . Gubben käka så han storkna ;)och sonen likaså =).Den godaste fiskgratäng jag ätit…..Tusen tack för den , kommer göra den masvis med gånger..Tack för en super trevlig websida och massa med goda ider till mat och bak =)…..Kram Ch

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..