Sommargryta med primörer

kryddburken000030.jpg
En härligt fräsch sommargryta med färska örter, champinjoner & kokta nyskördade primörer!

Det här behöver du :
300 gram fläsksnitzel
2 burkar hela champinjoner (färska går också bra men jag har en viss förkärlek till dom konserverade på glasburk) 🙂
Ett knippe vårlök
Ett knippe färsk rosmarin
En nypa färsk timjan
3 msk färsk kapris
1 oxbuljongtärning
4 – 6 dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
Vetemjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Strimla snitzeln & fräs i lite olja + en klick smör i en större gryta tills de fått fin färg. Häll på vatten så det precis täcker köttet, tillsätt buljongtärningen + lök (hela lökar + del av skaften i strimlor) + kryddor. Brässera under lock ca 40 min, häll på mer vatten då & då vid behov. Tillsätt sedan grädden & låt småputtra 5 min. Smaka av med salt & peppar, red av med vetemjöl uppvispat med lite vatten. Servera till nypotatis med nyupptagna små morötter, lättkokta i saltat vatten samt minimajs! riktigt gott & somrigt!

kryddburken000029.jpg
Öländsk nyskörd!

LOADING..