Fattigmans-låda!

kryddburken000012.jpg
Ja visst svider det i plånboken ibland, helt klart! Då kommer här ett billigt recept för oss fattiglappar i slutet av månaden… Hur är det nu man brukar säga??!! ”Det är synd att det är så mycket mycket månad kvar när pengarna är slut istället för mycket pengar kvar när månaden är slut…” *S* Nåja, här, en billig, lätt & GOD låda med kylskåpsrens, hälften av den goda buljongen använder jag till ett stort mustigt bröd, en allt i allo-rätt! Håll tillgodo!

Det här behöver du :
½ falukorv
6 – 8 mjuka, nästan övermogna potatisar
En gammal torr purjolök
1 konservburk majs
1 oanvänd burk konserverade champinjoner
En skvätt vatten (för att vara exakt 1 l, OBS; halva mängden går till fattigmansbrödet)
2 buljongtärning, (ta vad du har hemma, kött, fisk kyckling, what ever…. *S*) ´
Salt & Peppar
Mjöl + en skvätt vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär falukorven i halvmånar, skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor, strimla purjolöken i mindre bitar! Smula två buljongtärningar i vattnet & låt koka upp,  smaka av med salt & peppar. Lägg falukorv + potatis + purjo + champinjoner i en ugnsfast form. Häll över buljongsåsen (redningen) i formen och grädda ca 45 min i 175 grader.  Billigare än såhär blir det inte!

LOADING..