Marinera kött i gräddfil!

17381.jpg
Mjölksyrade produkter innehåller mycket kalcium som i sin tur aktiverar de enzymer i kött som kan liknas vid naturlig mörning/hängmörning. 

Till ca 6 skivor kött :
4 dl gräddfil alt. naturell yoghurt
2 msk tigersås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kethcup
Cayennepeppar
Salt & Peppar

Den här blandningen ger en rejäl puff till det grillade köttet, det behöver inte ligga länge alls, två timmar la vi det sist och köttet blir MÖRT, jag lovar!! Vilken skillnad mot vanlig olje-marinad alltså, nu bojkottar vi oljan och alla grillmarinader på marknaden! Kommer köra uteslutande på mjölksyrade marinader i fortsättningen! Rekommenderas varmt! Du kan med fördel använda marinaden under själva grillningen också till att pensla köttet, en fördel till är att kolen inte tar eld och du slipper använda blomsprutan! 😉

FLER TIPS TILL GRILLAT  :
Aromsmör Gourmet/Rödvin
3 Dipsåser 
Vitlökssås 
Yoghurtmarinad till kyckling 
Kryddmarinad till klyckling

LOADING..