Frallor


kryddburken0005.jpg
Långjästa morgonfrallor med farin! Dessa bakade jag på jobbet i lördags natt! Att överraska dagpersonalen som kommer söndag morgon trötta & sömniga är väl aldrig helt fel, färska frallor & huset doftar gott av nybakat bröd! Det är en variant på ”sötare” frallor, vill du minska på det söta, byt ut mjölk mot vatten & uteslut sirapen!

15st större
Det här behöver du :
1 pkt jäst
50 gram smör
½ l mjölk
1 dl farinsocker
1 msk ljus sirap
10-12 dl vetemjöl
1 krm salt

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & häll på mjölken, (det går bra med vatten också) Ljumma till 37 grader. Blanda ner i jästen i en stor bunke, tillsätt farinsockret & sirapen och rör så allt löser sig. Blanda i mjölet och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 1½ – 2 timmar! Ta upp degen på bakbord, forma till 15st bullar & lägg på bakplåtspapper på ugnsplåt. Ingen jästning, direkt in i ugnen ca 10 min 200 grader!

Mer nybakat till Frukost?
The-kakor
Scones

Frukostbullar
Kryddig råglimpa
Saftigt matbröd
Grekiskt lantbröd
Stekpannebröd
Ostfrallor

LOADING..