Chicken Nuggets

maj07-139.jpg
Hemmagjorda chicken nuggets panerade i salta kex & cheddarkrydda! Väldigt enkelt och godare än köpes fast det behöver jag väl inte tillägga egentligen!! Kycklingbitarna har förmarinerats i naturell yoghurt i plastpåse i kylen 2 dar innan jag tillagade dem! Inspirationen kommer från Nigella där hon marinerade mindre kycklingbitar i buttermilk”. Men naturell yoghurt eller filmjölk fungerar ypperligt som vår svenska motsvarighet! Himmelskt mört blir det och jag blev faktiskt överraskad att marinad på mjölksyrade produkter fungerar så bra! Kommer helt klart att fortsätta köra på den linjen!

10 – 12 st större nuggets
Det här behöver du : 
4 kycklinginnerlårfilé
6 dl naturell yoghurt el. filmjölk
1 pkt salta kex
Valfri krydda (jag använde bara salt + cheddar)

GÖR SÅHÄR :
Dela varje kycklingfilé i 2-3 bitar beroende hur stora dom är. Lägg dom i en tätslutande påse med yoghurten och knyt ihop. Marinera i kylen 2 dygn. Eller minst 24 timmar. Smula kexen till smått finfördelat ”pulver”, ta en nuggets itaget och låt rinna av väl. Doppa varje bit i paneringen så hela biten blir täckt. Lägg på bakplåtsklädd långpanna och grädda i ca 25 min 200 grader. Servera med pommes, en god gräddfilssås & sallad! Gräddfilssås rör du snabbt ihop med 1 pkt gräddfil, paprikapulver, salt & salladskrydda! Till nuggets är det också gott med en het tomatssalsa!

maj07-132.jpg
Panera kycklingfileérna i den smulade ”salta-kex-blandningen” som jag kryddat med cheddar, fungerar med vilken krydda man än gillar, favoriten främst! Grädda 20 – 25 min beroende på storlek, 200 grader.

LOADING..