Färsspett & Tomat-Janssons med kryddiga dipsåser!

maj07-126.jpg
Det var länge sen jag själv njöt riktigt av sån himmelsk röra av mat! Enormt goda smaker blandade på en tallriken så det bara smälter i munnen. Det här blev jag nöjd med!! 🙂  Rekomenderas varmt!!! Saftiga, kryddiga nötfärsspett med tigersås, en tomat-janssons med smak av timjan, till det tre otroligt goda dipsåser; ”hot tomato”, ”Cheddar” & ”Parmesan Vitlök”!

Det här behöver du :
700 gram nötfärs 10%
2 ägg
1 stor gul riven lök
½ dl ströbröd
1 msk potatismjöl
3 msk tigersås
2 köttbuljongtärningar
Svartpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med ägg, riven lök, potatismjöl & ströbröd. Lös upp buljong i lite ljummet vatten och slå på. Tillsätt tigersåsen, salt & peppar! Lägg grillspetts-pinnarna i blöt så blir dom inte svarta i ugnen. Form 10st avlånga rundlar och tryck på i pinnar. Lägg upp på smord ugnsform, pensla med tigersås före gräddning! Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min i 200 grader. Vänd efter halva tiden och pensla på mer tigersås!

kryddburken00-3.jpg
Färsspetten är klara för ugnen, lägg på ugnsfast form smord med lite olja. Grädda i ugn 200 grader ca 30-40 min. Pensla på med tigersås då & då och vänd dom en gång efter halva tiden!

kryddburken00.jpg
Godare än kebab!!

maj07-097.jpg
En tomat-Janssons gjord på rårivna potatisar blandad med krossade tomater & timjan! Lite salt & Peppar & en skvätt grädde på slutet!! Ljuvligt god & enkel!!

kryddburken00-2.jpg
Färdiggräddad och det doftar timjan i hela köket!

 1. Håller just nu på att göra denna rätt men ovan som jag är i köket så skulle jag behöva lite mer utförligt recept på denna tomat jansson som jag tycker verkar jättegod…hur mycket potatisar till hur mycket krossade tomater samt hur länge i ugnen mm? Förresten vilken underbar sida med recept!!Kom in här av en slump och blev så inspirerad att laga mat så jag for och handlade direkt ! Förstår bara inte att du hinner med allt!?? Är 38 år och bor i GbG med två barn (2½ år vardera) men jag hinner sällan stå vid spisen och göra så mycket gott….men här kan jag ju få en massa tips av dig !! Tack !!

 2. det här blev jag jättesugen på – lät hur gott som helst så det får nog bli en rätt nu i helgen. Men jag skulle också behöva ha en mer utförlig beskrivning av tomatjansson. använder du en hel burk med krossade tomater?

  Jag blev tipsad om din krämiga fiskgratäng och jag kommer att hitta mycket gott här det märker jag!! Tack!!

 3. Tomat-jansson såg helt fantastisk ut och jag skulle gärna vilja få receptet om det går bra. Familjen ska komma på middag och det där skulle bli en succé.

  Tack på förhand!
  Mvh
  Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..