Smaksatt socker av syrénblommor!

maj07-080.jpg
Då kör vi ”socker-rejset” igen!! Efter gullvivesockret fick jag oanade drömmar om fantasisocker i olika färger… Härliga nyanser som tonar fram av detta socker smaksatt med nyutslagna syrénblommor!! Ljuvlig doft & drömmande färg… Nu planerar jag bara mer o mer socker, kanske blir regnbågens färger till slut. Med apelsinskal får jag orange socker, med citronmeliss så jag får det pastellgröna och rött… Rosenblad kanske! Ja, det blir projekt av allt! 😉

maj07-076.jpg
Samma tillvägagågnssätt här som med gullvive-sockret! 3 dl syrénblommor mixas i matberedare med 3 dl strösocker. Torka på bakplåtspapper i ugn ca 20 min på 50 grader.  Häll upp i en tjusig glasburk!

  1. Jättefin blogg du har med massa bra tips. Jag läser ofta.

    Tänkte på det där med blått socker. Lavendel kan väl bli nästan blått iallafall 🙂

  2. Isa!
    Tack för tipset, basilikasocker lät himla gott till jordgubbar, för köra en omgång när de mognat i landet!

    Helena!
    Lavendel är ju inte omöjligt, värt ett försökt helt klart!

  3. Mmm detta ska testas! Hur gör man basilikasocker??? Det lät ju jum-jum det också. Limesocker lär också vara gott till jordgubbar, men jag har ingen aning om hur man gör.

  4. Jag provade. Det gick bra ända tills jag skulle torka sockret. Då blev det stelt, grått och luktade inget vidare längre… Besviken ;-(

  5. Sugen på att prova, kan tänka mig doften, mmm…
    Lavendelsocker har vi gjort här hemma, det blir ju också åt det lila hållet men gott! Mer blått borde det bli av blåklint, det brukar ju vara torkad i teblandningar så borde gå att äta utan bli förgiftad 🙂 Men är gullvivor lämpliga att äta? Trodde de var lite giftiga?

  6. Illan!
    Limesocker är gott till jordgubbar på sommarn! Synd att ditt lavendelsocker inte blev bra, det är ju så olika hur det blir efter torkning har jag förstått nu, kanske sorten är avgörande!

  7. Kristin!
    ja blåklint får jag lägga beslag på till midsommar! Det borde ju bli blått! Men att gullvivor skulle vara gifitgahar jag aldrig hört och jag har ätit dessa små blommor sen jag var barn! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..