Gullvivesocker

maj07-069.jpg
Blev så inspirerad av Gittos Solsken på burk så jag gjorde en laddning jag med, spännande! Här kan ju fantasin få spela fritt, en nygräddad sockerkaka ute i solen bakad på gullvivesocker & ett glas mjölk till det??!! Kan ju säga att det råder ingen direkt brist på Gullvivor här på Öland, bilar stannar längs vägkanterna här utanför för att plocka stora buketter.

Det här behöver du  :
3 dl gullviveblommor
3 dl strösocker

GÖR SÅHÄR :
Mixa blommorna + strösockret i matberedare, häll ut bakplåtspapper och torka i ugn på svag värme (50 grader) ca 20min. Mixa sockret en gång till om du vill, jag gjorde inte det, tycker det ser vackert hemmagjort ut med lite oregelbundna sockerkorn. Häll upp i en fin glasburk! Kanske en gåva på Mors Dag!?

maj07-049.jpg
Plocka ur bara den gula blomman ur sin ”kapsel” på Gullvivan!

LOADING..