Lasange / Pastagratäng med Chevré & Purjo

april07-637.jpg
Idétorka på matfronten? Har du en påse med färdig köttfärssås i frysen, någon god ost i kylen du inte vet vad du ska göra av? Lite grönt kanske? Purjo passar fint! Ja, då har du snabbt botat idétorkan och fått en lite lyxig fredagsrätt med ljuvliga smaker! Wooila!!

Det här behöver du :
500 gram färdig köttfärssås
500 gram kokt pasta
½ purjolök (den grönaste halvan)
150 gram Chevréost
En klick smör
Bechamelsås
1 tomat
2 skivor cheddarost
Svartpeppar

Bechamelsåsen :
50 gram smör
6 msk vetemjöl
6 dl mjölk
2 dl riven ost (bytte ut mot chevréost)
Salt & Peppar
3tsk Cheddarkrydda (den uteslöt jag till denna gratäng)

GÖR SÅHÄR :
Koka pasta & ställ åt sidan. Tina köttfärsen eller om du gör nygjord, recept på köttfärssås hittar du här :. Klicka i lite smör i en kastrull och bryn den finskurna purjolöken försiktigt så den blir mjuk, häll på bechamelsåsen och låt koka upp lätt. Ta undan kastrullen från plattan. Tillsätt chevréosten i såsen och låt den smälta ner. Blanda ihop pastan + köttfärssåsen, häll över i ugnsfast form och sen häller du över såsen! Toppa med tomat & ett par skivor cheddar (helt onödigt egentligen med jag kan inte motstå just tomat & cheddar i gratänger) 🙂 Å så ett par varv med pepparkvarnen! Så har vi gjort en lite lyxigare lasange!

LOADING..