Frukostbullar

kryddburken.jpg
Frukostbullar, nygräddade och precis ljumna! En deg som är perfekt att förbereda kvällen innan och som kan jäsa i kylen över natten.  Eller ett par timmar på morgonen! Dessa bullar gjorde jag på jobbet (tar 10min) ställde in plåten i kylen (1½ timme) och gräddade dom precis innan vi skulle äta frukost. Enkla och snabba frukostbullar! Byt ut linfröet & vetegroddarna mot något annat du har i skafferiet (tex. fibrex, hela linfrön, grahamsmjöl, valnötter etc etc) eller uteslut de helt, kompensera då istället med mer mjöl så degen blir formbar!

Det här behöver du :
1 pkt jäst
50 gram smör
5 dl filmjölk
½ dl socker
1 dl vetegroddar
1 dl krossat linfrö
6 – 8 dl vetemjöl
1 msk sirap till pensling
1 dl solroskärnor

GÖR SÅHÄR :
Smält smör i en kastrull, tillsätt filmjölken och ljumma till 37 grader. Smula jästen i en degbunke, häll över smöret + filmjölken. Tillsätt vetegroddarna + linfröet och vetemjöl och knåda snabbt ihop så det blir en lätt deg, rulla 10 – 12 bollar och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Täck bullarna lätt med plastfolié. Låt jäsa i kylen över natten eller ett par timmar. Pensla bullarna med sirap utblandat i lite vatten, strö över solroskränorna. Grädda i 200 grader ca 10min.

  1. Tack för dessa goda frukostbullar som du bakade till oss på Soldalen i tisdags morse, och tack för receptet. kram Irene

  2. Varför jobbar inte du på mitt jobb, så man kunde få färskt bröd på morgonen! *flin* Vilken underbar blogg/hemsida du har!!!

  3. Blev sugen på att baka lite frukostbullar till i morgon. Googlade och fastnade för de här. Ser jättegoda ut.

    Men det är inte nödvändigt att värma upp vätskan. Speciellt inte om det ska jäsa i kylen. Det brukar man bara göra för att hjälpa jästen komma igång lite, så att det ska gå snabbare. Men den kommer igång ändå, och degen trivs i lite lungnare tempo som det blir i en kalljäsning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..