Kyckling – marinad

april07-524.jpg
Kycklingfilé med god kryddning! En kall hemmagjord marinad gjord på Olja / Vitvinsvinäger / Ketchup / Chilisås / Flingsalt / Paprikakrydda / Peppar / & ett par timmar i vila…. 🙂 Marinader hör sommaren till och allt vad grillning innebär, det lönar sig i längden att göra sina egna marinader, och de blir mycket godare desutom!

GÖR SÅHÄR :
Lägg tinad/färsk kyckling i ovanstående marinad ca 2-4 timmar före grillning i plastpåse, krydda fileérna precis före grillning med paprika, peppar & flingsalt, vänd MÅNGA gånger på grillen, och krydda lite då & då under tiden, tar ca 20 min! Det blir mört, mört, mört…. Jag lovar! Helt underbart gott!!!

april07-537.jpg
En helt vanlig klassisk klotgrill, inköpt för många herreans år sen för 199;-! Lägg på köttet när kolen fått brinna ut ordentligt och glött en stund, placera inte kycklingen på varmaste stället utan var lite snål och håll koll! Kycklingfilén på bilden är endast halvfärdig! Hemligheten hos oss för att får ett mörare kött, vänd ofta med grilltången, grilla på svag värme och under lång tid, krydda under tiden! Ofta, ofta, ofta….

LOADING..