Öländska specialiteér! Gourmeér – se hit!!

oland_raukar.jpg
Raukar Byrum, Öland Foto: Linda Nilsson

Att bo på denna ö med matkulturen runt hörnet är något storslaget! Att få hem nystyckat, hängmörat nötkött direkt från lokala slaktarn, plocka frukostäggen ur hönsens varma reden, hämta nyskördad potatis från grannbonden så mycket man behöver eller gå till torghandlarna och vraka & välja bland säsongens primörer, det är guld… Guld är vad det är!! Själv känner jag mig lyckligt lottad, och av att ha fått sån kontakt med alla er som läser på min sida, era funderingar & frågor via mail får mig att tänka till några gånger extra! Jag fick ett mail häromveckan, ska inte gå in på namn eller andra personuppgifter men frågan löd : ”Vart hittar man ”färskt” nötkött?” går det att importera från Öland?” Ja, nu förstår ni hur lyckligt lottad jag känner mig! Nöt växer ju inte på träd men det vandrar runt om i hela Svea Rike, och till och med på Öland, men import är nog lite drastiskt onödigt för att kunna äta ”färskt” nötkött!

So long för den här helgen gott folk, nu har ni fått lite inspiration till er kommande (??!!) semestertripp till solen & vindarnas Ö!

Skördefesten
Se höstens stora evenemang vid skördefesten! Ett kalas i särklass, bara på vår ö!

Sandviks Kvarn
Prova deras omtalade giganstiska pizzor där ingen går hem utan ”doggy-bag”, eller den Öländska lufsan i kvarn-restaurangen!! Himmelsk….

Hotell Borgholm
Karin Franssons livsnäste, en matupplevelse i särklass med öländska råvaror & en stor portion matglädje!

Eva´s kroppkakor!
När du vill veta hur RIKTIGA kroppkakor smakar!! Alternativ som ”Ölandskroppkakan” går fet-bort! Eva, hon kan sin sak!! Skam för Öland att konkurrensen ovan finns….

Lammet & Grisen
Ät hur mycket du vill för 259 riksdaler! Jag lovar du blir mer än mätt & mer än nöjd! Helmysig atmosfär med långbänkar, fårskinn & helgrillat lamm & gris! En upplevelse!

Wannborga Vin & Lamm
En gårdsbutik ni inte får missa med underbar charkavdelning i krav-märkt anda! Detaljstyckat lamm, lammskinn därtill, fårostar, vinplanor mm. Ett himmelrike för gourmet-kocken!

  1. Hej, min man o jag har just kommit hem ifrån Ölands skördefest. Det var en fin upplevelse. Många härliga smaker. Vackra vyer och vänliga människor. Jag köpte bl a med mig hem en mjuk squashkaka
    eller är det kanske pumpa med en härligt vit glasyr över. Tänk om någon kunde ge mig detta recept. Då skulle jag bli glad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..