Vaniljbullar

vanilbullar.jpg
Fyllda vaniljbullar är gott! Pillriga att göra dock! Tog upp en påse ur frysen idag och de blir precis som nygräddade när det värmts och penslats med lite smör & socker på det! Gott kaffebröd! Jag brukar göra ett tiotal när jag bakar vanliga kanelbullar, men du kan ju givetvis också bara göra dessa runda med fyllning, men det tar lite tid! 🙂

ca 25 – 30st
Det här behöver du :  
150 g smör (inte margarin)
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl socker
½ dl honung
1 krm salt
1½ liter vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & tillsätt mjölken, ljumma till 37 grader. Smula jästen i en degbunke, tillsätt salt, socker & honung, häll på lite av degspadet & rör ut jästen, häll sedan på allt degspad. Tillsätt mjöl & arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa till dubbel storlek övertäckt! (ca 45min) Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig och sen är det bara att sätta igång o kavla. Ta ut små fyrkanter och fyll varje bit meden klick marsankräm, vik ihop så det blir tätt och lägg på baplåtspapperklädd plåt med vikytan nedåt. Grädda 220 grader ca 5 – 10min tills det blivit gyllenbruna!

Fyllning :
Marsankräm (pulver vispat med ngt. mindre vätska så krämen blir tjockare)
Pensla bullarna precis före servering med smält smör & strö på socker!

LOADING..