Renskavsgryta med Timjan & Pressad potatis

april07-169.jpg
Äkta norrländsk tradition! Renskavsgryta med timjan – det luktar fjällen i mitt kök idag!! När jag var liten och vi var i stugan i Vassijaure gjorde pappa ofta renskav med kokta snabbmakaroner, men det känns ju lite pinsamt att presentera det här, så det får bli ett mer klassiskt recept! Men än idag längtar jag efter de där hopkokta vinterluncherna efter en lång dag ute i snön, serverade på kantstötta fjäll-tallrikar! Fina barndomsminnen de! 😉 Här har jag gjort en gryta på renskav med timjan, gul lök & vitlök & en skvätt grädde! Pressad potatis till det & en enkel tomatsallad med en timjanvinegrette.

april07-150.jpg

Det här behöver du :
1 pkt Renskav Ammarnäs Vilt
1 halv gul lök finhackad
1 vitlök riven
4 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk timjan el. ett knippe färsk
En skvätt soya color
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Bryn renköttet i stekpanna tills det fått fin färg. Rör ner den gula hackade löken & den rivna vitlöken, rör om och häll sedan på vattnet, låt allt stå och småputtra ca 10min. Häll på grädden & smaka av med salt & peppar, sätt lite färg på grytan med soya color.

Vinegretten : 
2 msk  olja
2 tsk vitvinvinäger
1 tsk timjan
Salt & Peppar

april07-153.jpg

LOADING..