American banana-pancakes

april07-175.jpg
Har stått & stekt små plättar till febrig 4-åring ikväll. Banan-plättar i svensk version, men jag föredrar ”American Banana-Pancakes” serverade med vaniljglass & lönnsirap. Nog sjutton borde de här ta kål på feber & baciller??!  Det här är för övrigt en ganska vanlig frukosträtt i USA, skillnaden är väl de mosade bananerna, men pannkakor, prinskorv, bacon & lönnsirap på det…. Tja… Fin frukost eller?!! Då är vi nog nyttigare med våra traditionella gröt-frukostar här i Sverige, för jag kan inte hitta en enda nyttig, förnuftig eller energigivande anledning till att servera detta som frukost, snarare som dessert….

ca 8st
Det här behöver du : 
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk socker
3 mogna bananer
½ krm salt
2 msk smör

GÖR SÅHÄR :
Häll mjölet + bakpulver i en bunke, tillsätt mjölken & äggen och vispa till slät smet, tillsätt socker, salt & de mosade bananerna, vänd till sist ner 2 msk smält smör.  Låt stå i kylen ca 15 min och dra lite! Stek i vanlig stekpanna och hjälp till att ”pösa” upp dom genom att vika upp kanter runt om med stekspaden så det blir lite höjd på dom, vänd snabbt en gång och servera nygräddade med äkta vaniljglass & lönnsirap!

LOADING..