Janssons Frestelse

img_7402.jpg
En klassisk Janssons!

Det här behöver du :
1½ kilo fast potatis
3 gular lökar
1 burk ansjovisfilé (125 g)
6 dl grädde
2 msk ströbröd
3 msk smör

GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Skala och skiva löken tunnt, bryn den sedan i stekpanna i lite smör. Smörj en ugnsfast form och varva potatis, lök & ansjovis. börja och sluta med potatis. Häll över häflten av grädde + 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Toppa med ströbröd & klicka över smöret. Grädda i ca 40 min i 200 grader, häll på resten av grädden efter halva tiden.

  1. Jansson är ingen favorit för min del, men den här var riktigt god. Jag tror det är all grädde som gör den så god. Det blev en riktig hit på vårat julbordknytis!! 🙂 Din blogg är riktigt bra, ger mycket inspiration.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..