Dubbelmarinerat kött & varm potatissallad!

mars07-492.jpg
Bästa gäst-receptet kommer från min faster Maritha i Boden. Hon blev först ut med att få sitt ”bästa recept” publicerat! Detta var en riktig höjdare, jag serverade den med en varm potatissallad kryddad med färska örter & sparris till! Köttet är benfri kotlett!

Det här behöver du till MARINAD I :
2 msk Kaj P´s grillolja
2 msk olja
2 smk soya
½ tsk salt

Det här behöver du till MARINAD II :
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
6 pressade vitlöksklyftor
½ dl persiljekrydda

GÖR SÅHÄR :
Lägg köttet i första marianden i minst 3 timmar, gärna över natten. Stek i ugn i 125 grader tills termometern visar 65 grader. Svep in köttet i folié och låt kallna. Skär i tunna skivor. Lägg köttet i andra marinaden över natten, marinaden kan sen användas som sås. Nu är köttet färdigt!

mars07-488.jpg

Potatissalladen :
Skala & skär potatisen i mindre bitar & koka som vanligt! Blanda dressingen och slå över potatisen före servering!

Det här behöver du till dressingen :
1 burk creme fraiché
Ett knippe färska örter (dragon + basilika)
1 smulad hönsbuljong
Salt & Peppar

Smaklig Måltid!

LOADING..