Mockarutor

mars07-285.jpg
Mockarutor, kärleksmums, snoddas… Kär barn har många namn! Här kommer mitt recept på mockarutor, absolut ingen ”torris-variant”, lite kletig men den ”stabbar” till sig dan efter och håller sig god många dar…  🙂 Lite mer kalddkake-mockarutor-stuket!

Det här behöver du :
300gram smör
3 ägg
4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 msk kakao (äkta)
7 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 dl mjölk

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg + socker pösigt! Tillsätt resten av ingredienserna + smöret & mjölken! Rör om! Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 25min 175grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren. Glasyren gör du i kastrull, smält smöret & tillsätt kakaon, vaniljsockret & florsockret & rör ihop. Låt svalna något.

Glasyr :
200gram smör
3 msk kakao (äkta)
2 msk vaniljsocker
6 dl florsocker

mars07-085.jpg
Kakao….

LOADING..