T-ben Stek

mars07-109.jpg
En riktigt tjock T-ben stek låg i frysen från nötslakten i höstas! Inte det första som går åt direkt, men nu bestämde jag mig för att göra lite mer plats i frysen! 🙂 Söndagens puttrande ångor blir en god kvällsmiddag innan man sjunker ner i soffan, mätt & belåten!

Det här behöver du :
2kilo T-benstek, bogstek etc.
1 gul lök
2 köttbuljongtärningar
1½ l vatten
3 dl grädde
2 burkar champinjoner
2 msk soya
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Bryn steken gyllenbrun på varje sida, låt den sedan ligga & sjuda på svag värme i vatten som nästan täcker hela steken, klyfta löken och lägg vid sidan om, smula ner buljongtärningarna och resterarande kryddor. Låt sjuda ca 2 timmar så blir köttet mört & saftigt! Ta upp köttet & slå in det i aluminumfolié före servering. Sila bort lökresterna från skyn i stekpannan, tillsätt grädden & champinjonerna, smaka av med salt & peppar. Servera till pommes & en varm wok-sallad!

mars07-108.jpg
Hela steken i grytan får stå & puttra länge på svag värme för att köttet ska bli riktigt mört & smälta i munnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..