Smarrig Äppelkaka

mars07_067_1173290173.jpg
Den här äppelkaka är något av de godaste av alla äppelkakor jag ätit. Mjuk, saftig och lite knäckig på ovansidan! Håller sig saftig och fräsch flera dagar i kylen!

Det här behöver du :
3 st äpplen
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
½ dl vatten
Pärlsocker till garnering

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt!
Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. häll ner smeten
i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter.
Skala och klyfta äpplena, ”damma” av dom i socker & kanel
och tryck ner dom i smeten. Grädda i 175 grader på nedersta
gallret i ca 45 min.

mars07_034_1173281626.jpg
Godast blir det om man ”dammar av” äppelklyftorna i
kanel & lite socker innan man har i dom i kakan!

mars07_045_1173281663.jpg
Färdig för gräddning!

mars07_046_1173281681.jpg
& färdiggräddad!

LOADING..