GÄSTBOK

gästbok
Ris, ros, funderingar, frågor, allt är välkommet.
Det går även bra att maila mig om du hellre vill det!

/Linda

 

 

Seså, skriv en rad nu…

 

 

 1. Hej !

  Får jag skriva ut ditt recept på Pasta Carbonara på min skrivare och lag det hemma hos oss ?

  Mvh Sophie

  Sophie!
  Absolut får du göra de! All användning för privat bruk av både bilder & text är inga problem! /Linda

 2. Jag googlade mej hit -Å vilken bra sida!!!inspirerande och lätt med fina bilder.Jag återkommer.(ska bygga en lägereldsgrill också-ingen opersonlig timell-variant)

 3. Måste ju skriva ett inlägg nu så här på din nya gästbok!
  Tack för din underbara blogg och din tid!

  En av de allra bästa matbloggarna! Jag tittar in dagligen för att njuta av dina rätter och få inspiration!

  Tack!

  MVH

 4. Tack för en helt underbar sida! Har fått mycket inspiration härifrån och idag blir det middag och kvällsmys endast med recept från Matbloggen, Biffgryta-Teriyaki och Laxwraps.
  Lets go…!!!

 5. Tack för en underbar sida…den är sååå inspirerande och färgglad…kul att du kombinerar dina intressen, för visst har jga läst det någonstan på din sida 😉 Helt enkelt en underbar sida…finns nu under favoriter på min dator 🙂

 6. Hejsan, ville bara säga att din blogg är enormt uppskattad här hemma hos oss, en riktig ”vardagsräddare”. Idag testade vi även dina brownies och de blev gudomliga!
  Gillar att du tar bilder under bakets/matlagningens gång. Det blir mycket roliga att läsa igenom recepten då och de blir mer lockande!

 7. Hej!
  Är inte den 1:a att ge dig beröm för din matblogg och inte heller den sista! 😀 sååå trevlig, färgglad & inspirerande med otroligt vackra bilder!!! Upptäckte dig sent igår kväll och du finns redan som bokmärke på datorn! En av mina absoluta favoritblogg!!!

  Sköt om dig! 😉

 8. Varför får jag en känsla av att du skriver det mesta själv i din GB.

  Måste finnas ngn som är lite kritisk.
  Nej.. Tack för mig och hej.

 9. Annika!

  Måste säga att jag blev väldigt förvånad över din kommentar här!
  Jag förstår inte tjusningen med att ha en gästbok om den skulle vara skriven av mig själv?

  Alla inlägg som visas här kommer även till min mailbox där både ip-adresser och bredbandsleverantör visas. Det finns säkert nåt fiffigt sätt som även du kan kolla upp detta på men så insatt är jag inte!

  Tråkigt för dig om det sticker i ögonen av rent välmenande kommentarer här! Dock så stack ju du själv ut i mängden nu, det måste ju kännas toppen!

  / Linda

  PS. Du borde fixa dig en ny mailadress. Den du angav är inte giltig! DS.

 10. jag hittade nyss din blogg om mat och måste bara säga att det var den bästa sidan om mat som jag sett. och hoppas det är okej att man följer den och att man kanske även testar några recept.

 11. Hej!
  Jättefin sida Du har Linda. Jag tittar varje dag för det är så himla ”aptitligt”.
  Jag skulle gärna vilja skriva ett recept på die varor Du lagt ut för att laga. Men jag vet inte hur jag bär mig åt.
  Ha en jättebra dag!
  Med vänliga hälsningar
  Marion

 12. Hejsan!

  Ser att jag absolut inte är ensam om att älska din matlbogg 🙂 Tittar in här MINST en gång om dagen, det finns så otroligt mycket recept som jag älskar innan jag ens testat att gör dem 😛

 13. Hej!!!
  Hittade din hemsida ikväll! Vilka frestande recept med härliga bilder till! Verkligen inspirerande! Länkade vidare till fotosidan där jag hittade min kusin 🙂 Världen är ändå liten och livet är kort så då är det bra att dela med sig av lite smått & gott (fyndigt va;)

 14. Linda jag é så gla att kolla in här på din matblogg för att den är så rogivande och praktfull. Det var ju ett tag sedan jag var här nu pga av olika omst. men nu är det städat som på skrivbordet hemma nice och fräscht.

  Hälsa till de dina och då särskilt till jolin.

  /rolf

 15. Hittade din sida av en slump när jag googlade på ”kalljäst bröd”.

  Är jätteglad att jag kom till just din sida för dina recept ser ut att passa mig och min familjs smak perfekt. Det ska bli ett sant nöje att finna inspiration här på bloggen till våra middagar framöver. Underbara bilder dessutom 🙂

  Förresten så bakade jag dina Källarfranskor med kalljästning under natten så vi hade gott nybakat bröd till frukosten, mitt i veckan, de blev utsökt goda! Bytte dock ut 3 dl vetemjöl mot motsvarande dinkelmjöl.

  Lycka till i fortsättningen med bloggandet!

  Mvh, Linda W

 16. Hej Linda…
  Har nu gjort broccoli gratängen på din sida, jag lade ut den på min blogg men jag skrev din sidas adress och sa att jag hämtat receptet därifrån…gjorde en lite modifiering bara kokade pastan och lade i botten på formen så allt fanns i formen…Den var gudomlig….mycket god… site…Bye Annica.

 17. Hejsan!
  Din sida hamnar helt klart i favoriterna här!
  Bra och genomförbara recept och fina bilder, inspirerande!
  Pedagogiskt utan att bli tråkigt!
  Hit kommer jag fler gånger!:-)

 18. Hej.

  Vill tacka för en fantastisk inspiration, din sida har räddat många ‘vad-ska-vi-ha-till-middag-problem’ för vår familj.
  //Lina

 19. Hej!
  Vill bara passa på att tacka för en superinspirerande sida!! Ser fram emot en massa härliga julrecept framöver. Efter avklarade tentor innan jul ska jag sätta i gång med julbak, först ut blir knäckebrödet.
  Mvh Karin

 20. Hej!
  Får man ge förslag på recept-önskningar? Jag har iaf ett 🙂 Jag önskar att du visar hur man gör ris ala malta, jag åt det när jag var mindre men receptet har tyvärr försvunnit. Kommer ihåg att det var mycket gott. Vore kul och det passar ju nu till julen 🙂

 21. Vilken underbar blogg och vilka smaskiga bilder.
  Kommer garanterat att ligga i mina favoriter.

  Tusen tack för att du lägger ned sådan möda för oss alla
  som gillar recept och ändå bättre blir dom med bilder.

 22. Kryddan.

  Du har en energi som är få förunnade,hela tiden är ditt språkrör i förvandling och det är ju naturligtvis detta som gör att folk kommer hit igen och igen med samma nyfikenhet som driver mej hit. Det är en konst att kunna hålla denna nyfikenhet vid liv men den behärskar du till fullo med dina trevliga kommentarer i all folklig ton och inte minst din förmåga att ge ännu en bekräftelse gm. dina utmärkta foto väl komponerade för att snålvattnet ska ri…. till.
  Jag kommer ofta hit,det känns lite hemtamt att få besöka dig lite i smyg men ändå vara där och ta del om man nu vill detta. En avkopplande känsla.
  Jag vill med detta ha sagt fortsatt god lycka med ditt/erat liv i familjen och en god utveckling med din blogg.

  Farfar/rolf vilket ni vill

 23. Hej Linda.
  Du har en jättefin sida, massor av bilder:-)
  MEN, jag håller på att bli galen. Läste receptet på Fudge med choklad, tittade på bilderna och tänkte att jag skulle försöka mig på att göra en sats med.
  Försök 1 blev en katastrof, det var rinnigt som sjutton, så jag tänkte att jag kokat i för låg värme.
  Försök 2 gjorde jag med den nya termometern. Sen gjorde jag steg för steg precis som du skrivit, men resultatet blev ändå alltför rinnigt. Det blev mer fast i konsistensen än första gången, men när jag skulle skära rutor så gled dom ihop och det gick bara smaka med sked.
  VARFÖR?? Vad gör jag för fel?

  //Frida

 24. Angående korv.
  Göra egen korv är inte svårt och man vet då vilken kvalitet man får och vad som finns i korven. Göra korv med tunna fårtarmar / fårfjälster är ännu mer spännande. Men jag har haft svårt att få tag på fårtarm i lagomt små längder. Tills nu, när jag upptäckt en liten ICA-butik i Vårby Gård som säljer fårfjälster i 9 meterspack, som rymmer 2,5 till 3 kg korv. Fjälstret ligger dessutom på tub, vilket gör att man slipper allt pillande med att finna ändarna på detta oändligt tunna fjälstret. ICA-butiken har tel 08-740 0025 om nån vill ringa & kolla lagret.
  Mvh
  Bertil

 25. Hej,vill bara tacka för en bra sajt jag har gjort många av dina recept o de har alla fallit min kräsne make i smaken.
  Nu vilar vi efter den goda skinksteken i lergrytan..

  Tack!

 26. Halloj!

  Tänkte ge mig på att provlaga skinksstek och undrar över marinaden, det ser ut att vara typ rosmarin eller något annat barraktigt i det du ”smetat” på steken men står inget sånt i receptet. Eller är jag ute och cyklar?
  /Anna

 27. Hej!

  Jag kom till din sida när jag googlade på julgodis. ÅÅÅ…vilken underbar sida , vilka recept jag skulle vilja prova laga allt. Jag kommer absolut prova göra lite av ditt julgodis. Det vattnas i munnen på mig när jag läser dessa recept.

  Trevlig jul/Erica

 28. Hej!
  Har lagat din potatisgratäng—–underbar!!(men jag minskade på grädden så din blir säkert ännu bättre!)

  I går gjorde jag köttgrytan med ytterfilé. Så lätt och god. Den lagade sig själv.

 29. Tack för en underbar receptsida, som blivit en oumbärlig resurs i mitt exilkök i USA där kokböckerna och recepten inte alltid finns till hands. Toppenbra pepparkaksrecept, margaretatårta, kroppkakor… Underbart!
  God Jul,
  Sara

 30. Din sida är helt underbar, har testat många av dina recepttips och det har blivit succé varje gång. Tack för fina bilder, goda smaker och massor av inspiration! Hoppas du bloggar vidare i samma anda lääääänge!

 31. Hej!
  Rester av julmat? Jag hade senapssås över från juldagens middag med julkorv och potatis. Jag gjorde en skinksås med julskinka i tärningar, senapssåsen, creme fraiche och kryddor (lökpulver, salt och peppar) och serverade med spagetti. Det blev riktigt gott!
  God fortsättning!
  Maria

 32. Vill tacka för en helt underbar matblogg som inspirerar i massor. Du tar fantastiskt fina bilder!
  Tack för allt arbete du lägger ner!
  GOTT NYTT ÅR!

 33. Hej …
  Hittade din sida av en händelse, så här i början på året. Kanonsida som jag sparar och mycket goda recept – samt… vilken renovering av huset!!! Duktiga är ni och fina bilder tar du dessutom.
  Hälsningar från Britt-Marie i Örebro

 34. Hejsan. Jag hittade för länge sedan ett nyttigt bröd i långpanna som Jolin gjort. Använt detta recept flitigt men hittar inte min lapp med receptet och nu hittar jag inte receptet hos er. Hoppas ni kan hjälpa mig. Tack på förhand. MVH/Anna

 35. Fantastisk sida!
  Vill höra med dig om du vet någonstans man kan få tag på Jokkmokks rökta skinka aka lavarökt skinka, förutom i norr.
  Har letat genom halva stockholm och ingen har.

 36. Heia :o)

  Super flott side du har laget!! Tusen takk!!
  I dag skal jeg prøve Chili Cheese Balls ;-P
  Gleder meg!

  Stå på :-*

  Alt det beste fra Cat i nabolandet Norge ;o)

 37. Hej! Du har verkligen en jätte fin sida med så mycket god mat och jätte fina bilder. Den här veckan har vi en kryddburken vecka här hemma med endast mat från dig blogg. 🙂

 38. Hej! Vilken underbart inspirerande sida du har 🙂 Jag undrar vilken typ av stekgryta du rekomenderar? Jag hittade så mycket goda grytor men har tyvärr en usel teflongryta hemma 🙁
  Kramar Anette

 39. Hej! Hamnade på din blogg genom en länk från forumet på familjeliv. Hittade då ditt recept på silviakaka som för övrigt är supergod! Sen började jag följa din blogg för den är helt fantastiskt inspirerande att läsa och så rolig att följa. Saknar man fantasi är det bara börja läsa här och vips har man helt plötsligt massor med idéer…
  En rolig grej är också att jag idag läste ditt inlägg och såg att du kommer från Boden och det tycker jag var ett roligt sammanträffande för jag bor i just Boden… 🙂
  Var bara tvungen och skriva ett par rader här och berätta det..
  /Camilla

 40. Hejsan!
  Du har säkert redan upptäckt det men om inte så tänkte jag tipsa om att Mutti även säljer en god och väldigt smakrik tomatpuré.

  Gillar bloggen 😉

  MVH Josefine

 41. Hej! På grund av idetorka till mat satte jag mig vid datorn och letade mattips, och hamnade här på din sida. Jag har fått verklig lust att laga mat efter det. Jag måste berätta att jag lagade Lövbiffgrytan med hasselbackspotatis i helgen och blev mäkta imponerad.Kram och Tack för så många tips. Monica

 42. Heeej!

  Men shit va glad ja e att jag har hittat HIT!!
  Fantastisk hemsida!

  Vackra och goda grejjor så man blir helt till sig juh!

  Oh här kommer ja att behöva logga in varje dag annars blir de nog allvarlig abstinens.

  På fredag skall vi ha tapas kväll .. då ska ja använda mig av denna sida.

  Tack för att du delar med dig!

  KRam Linda

 43. Hej!

  Bor du också på Öland?

  Jag bor en mil nedanför Färjestaden.

  Har testat ditt recept på källarfranska.Så det har jag utgått i från flera ggr nu.

  Maggan

 44. Hej igen!

  Måste bara berätta att jag blev ju så besviken när jag inte vann ett choklad hjärta från Lindor……men min gulliga man kom hem med ett likadant för att jag sa att jag inte vunnit 🙂

  Visst va han snäll! Vi har varit tillsammans i 30 år nu 🙂

  Kram från mig Sussi

 45. Hej Linda jag älskar dina recept men är lite besviken på all reklam som du måste ha med på choklad och oljor m.m man tröttnar, det är som att läsa ett annonsblad.
  Jag tycker du har gjort så fin sida och sedan vill säljare och företag bara bryta ner ditt fina arbete som hjälpt och inspirerat många.
  Har inte detta med pengar att göra tycker jag du ska minska ner reklamen bland dina recept låt inte dem sabba din sida.
  Jag älskar dina recept!!

 46. Hej! Jag skulle vilja ha din (och andras) åsikt om en sak. Jag läser din blogg med stort nöje och lagar många av recepten men modifierar dem för många är för feta för min viktnedgång. Nu undrar jag bara vilket som blir bäst om man ska använda grädde och vill få fram en krämig konsistens. Blanda visp eller mellangrädde med mjölk eller använda 5% laga lätt. Man kan ju blanda till samma %.
  Tack för en underbar sida!

 47. Tack , tack, tack underbara Linda för din fantastiska blogg 🙂 Du skulle bara veta hur du hjälper mig i allt mat-hittapåande hela tiden!

  Sluta aldrig!

  …lova!

  Massa kramar från Karin i Karlstad <3

 48. Varför svarar du inte på kommentarer i inläggen där någon undrar något? Jag tycker det är oförskämt mot de som visar intresse för bloggen.

  Malin!

  Alla kommentarer som kommer in på Kryddburken, antingen via inlägg eller i gästboken kommer även som ett separat mail till min epost. Självklart besvarar jag mina läsare, men jag gör det via mail istället för i kommentarsfälten då det förenklare massor när det är många som kommenterar. Jag ignorerar inte mina bloggläsare om du tror det! 🙂 Om det är fler som undrar över samma sak så publicerar jag mitt svar till dig även här!

  Trevlig kväll!
  /Linda

 49. Vilken mysig sida! Blir så avundsjuk att du bor på Öland,vi skulle gärna flytta dit imorgon om vi kunde försörja oss, öland är mitt paradis :-), är uppväxt där varje sommar, utanför Löttorp. Hälsar snart på dig igen och ”letar” recept.
  /Malin

 50. Hej! Slank in på din matblogg när jag letade inspiration för att göra egen färskost. Din ostbricka ser jättegod ut!

  En fråga: Jag bor i Stockholm och förra året var det någon slags matmässa i Tantolunden, södermalm. Där köpte vi ett hemgjort te av några som producerade mat på en gård i mindre skala. Den låg på Öland. Kommer ej ihåg vad dom heter. Har du några känningar och skulle kunna veta vilka dom är? Det kanske finns många mindre matproducenter på Öland men jag frågar i alla fall.

 51. Inspirerande o kul sida du har. Kan inte låta bli att titta in på den dagligen. Extra roligt blev det när jag såg att du kommer från Boden där även jag bor. Ha det bra.

 52. hej!

  Jag har gjort din jättegoda bourgogne-gryta några gånger men aldrig skrivit av receptet. Nu hittar jag det inte! Har du tagit bort det?
  kan man få receptet?

  Tusen tack på förhand
  Ingela

 53. Hejsan 🙂

  Måste bara få berätta att det knorrar i magen och vattnas i munnen nästan varje gång jag kollar in din sida 🙂 Den är kanon 🙂

 54. Hej!

  Tävlingssvar ORåsa, för mitt presentkort skulle jag välja den charmiga trälådan för kryddor med tre lösa krukor. Sedan skulle jag beställa de underbara träbokstäverna HOME.
  Tack för en bra matblogg, dina härliga bilder inspirerar verkligen!

  Hälsningar

  //Eva

 55. Snubblade in på din sida när jag googlade efter gamla recept på falukorv, och blev glad när jag läste ditt lovtal till korven och korvtillverkning!
  Själv har jag gjort mycket egen mat från eget kött, men den korv vi tillverkat var i särklass den bästa mat vi lyckades göra, enda ”tillsatsen” var salpeter. När korvarna var stoppade och rökta skulle de hänga i två månader ungefär, men det var sällan det blev något kvar som hängde tiden ut.
  Det var roligt att läsa om gamla mattraditioner på en modern matblogg. Min mormor, som för övrigt kommer från Öland, har berättat för mig om spickefläsk, hur man på vårvintern hängde ut det saltade fläsket som fanns kvar och lät det torka i solen så saltet kröp ut och kristalliserades på ytan. Detta har jag ännu inte provat. Har du?

 56. Vilken fantastiskt fin sida! Extra kul med en ölänning, har varit stammis på Öland sedan mycket späd ålder, och återkommer minst en gång varje år.

 57. Vårhälsningar från mig i Smedjebacken…helt super din härliga blogg…har äntligen fått tag på grillsåsen du tipsade om…UNDERBAR!! Håller med om att det bli vårens favvo på bordet till det grillade även för min familj!!
  Ha det bäst!!
  // Maria

 58. Hej!

  Jag följer din blogg och hittar massor av inspiration. Tack för det!
  Jag har för mej att du har beskrivit tidigare hur man får till det snyggt om man vill skriva ut recepten. Men nu har jag glömt hur det var så kan du ta det igen.

  Tack på förhand

  Karin

 59. Hej och tack igen för utmärkta recept och fina bilder. Fortsätt också att skriva samma trevliga svenska, där svengelska och slang ingår enbart som piffiga kryddor.

  Ett särskilt tack för de ”samlade marinaderna”. Tack vare dem lärde jag känna tigersåsen. Kollade förstås på Google och nu vet jag ungefär hurdan den är. Verkar intressant. Jag ska fingranska hyllorna här i min stora mataffär i Åbo, Finland, för att se om jag hittar den.

  Gjorde dina persijefyllda järpar häromdan, de blev bra, tack för receptet. Barnbarnen gillade dem också.

  Ha en bra vår. Här snöade det förra natten, men det smalt ju rätt fort idag. De blå och gula krokusarna huttrade i snön på morgonen, å vad jag tyckte synd om dem!

  Ha en bra vår!

 60. Hej, å såg pizzorna, de är underbara.
  Jobbade på Öland en sommar för 6-7 år sedan å då var det stället en favorit!

 61. hejsan på dejsan…

  såg tipset på facebook där en tjej tipsade en annan väninna och jag kollade läget med en gång.. har inte titta på allt men är redan helt begeistrad…
  kommer att kolla sidan OFTA och tipsa..

 62. Fan vilken kvinna du är, inspirationen sprudlar och mitt sug efter att gå ner till köket blev nästan för mycke:) Men får jag be dig om en tjänst, göra något rysligt gott på lite varor, Bor nämligen i oslo och lever ett väldigt snält liv, nästintill utan kött, Så du skulle vara en hjälte om du gav nått tips på något nyttigt billigt och riktigt gott:)

  Ha en otroligt bra helg!

  Mvh

 63. Hej. Är relativ ny i bloggvärlden, har bara hållit på ett par månader. Tycker det är jättekul att kolla in på din blogg, och få mycket insperation från dina recept och bilder. Känner fortfarande att jag är novis inom bloggvärlden, men är hungrig på att lära mig mer. Du är hjärtligt välkommen att titta in och komma med lite tips angående min blogg.

 64. Hej!

  måste först bara säga vilken underbar blogg du har. den har gett mig sån inspiration och vilja att laga nyare mat=)

  till min fråga bara . hur handlar du/hur ofta har ni nån planering eller går du bara på vad du vill ha?

  tycker detta själv e svårt så måste få lite tips;) ha en kanon fredagskväll//lindha

 65. Hejsan!

  Vill tacka dig för hjälpen med smörgåstårtorna till sonens student. Gjorde efter recept från din blogg och dom fick så mkt beröm. Ska fortsätta läsa, blir så inspirerad./Veronica

 66. Hej!
  Hittade din sida när jag googlade på Varm smörgåstårta, jag ska göra den imorgon när mammagruppen kommer på besök.
  Vilket härligt hus ni har – vilket jobb ni gjort! Och dina bilder är så fina.
  Kryddburken är nu en favoritsida, kommer leta här i fortsättningen när jag har idétorka på mat!

 67. Hej,
  Måste få konsultera dig..du är klok och har säkert varit värdinna på fantastiska kalas:-)

  Så här är det..
  Min så hett efterlängtade dotter fyller 1 år den 11 juli och vi har bjudit in ett 20-tal personer till kl 13. Och vissa äter ju lunch och andra inte…

  Tänker mig att göra de här wrapsen du har recept på med skinka och kesofyllning och sallad osv, men mer då i matväg? Nån pastasallad nån mer mack-variant? eller ja…hjälp.

  Tårtor då…tänker mig att göra en som jag kallar Majkens tårta, du kallar den Britta eller Pinocchio..med grädde och hallon och så en tårta till som jag vill ha lemoncurd i…tips?

  Vad ska man ha mer?
  Småkakor, bullar, sockerkaka, rulltårta?
  Vad tycker du kan jag köra en buffe på allt samtidigt så får de som vill äta lite lunch-aktigt göra det och de som vill gå på tårtbuffen kan göra det?

  Mailar nog dig också så får jag hoppas på svar!

  Tack på förhand!
  Hälsningar
  Natalie med lilla Olga

 68. Hej!

  Jag har följt din blogg till och från ganska länge nu. Jag minns att du för länge sedan, kan det vara 1-2 år sedan, skrev om att du hade några jättespännande projekt på gång men att det då var hemligt så du kunde inte avslöja vad detta projekt var.

  Vad var det för spännande projekt? Du kanske redan har skrivit om det men då har jag i så fall missat detta.

  Tack annars för en jätteinspirerande sida! Dina foton är alltid så fantastiskt vackra.

  Mvh Nina

  1. Nina!
   Tack själv snälla du!
   Jo, jag har fortfarande ett projekt i bakhuvudet om att uppfylla en gammal dröm, men det ligger bra mycket på is just nu!
   En vacker dag så lovar jag att avslöja mina hemliga planer!
   /Linda

 69. Hej hej!

  Blir alltid så inspirerad av att kika in här!

  Jag har ett önskemål om inlägg i bloggen…

  Alla pratar om grillad Hallomi ost, att det är så gott. Men tyvärr har jag inte fattat grejen… den blir lite som gummi och smakar mest ingenting. Nu sist penslade jag den med honung och det blev bättre men mer tips om du har.

  Kram

 70. Hej ! Åter igen en titt på din underbara sida som gett så mycket inspiration och sen då alla goda midddagar som åstadkommits 🙂

  Kul med Marknad oavsett var i vårt avlånga land.

  Joo de var de där med de räfflade ”spadarna” Jag har dem i både rund form och rektangulär uppvuxen med dem oxå Används till att lägga upp smör med på ett fat. Man blötte spaden i lite kallt vatten under kranen sen i smörbyttan el paketet och fick då en fin räfflat skiva att lägga på fatet Detta var ju lite före våra färdiga askars tid men varför inte återigen införa snyggt upplägg på ett fat ? Så vackert med vattenpärlorna glittranade. Mor saltade alltid lite extra över innan servering vid de tillfällen hon blandat hälften smör hälften margarin i byttan varifrån det togs.
  Lycka till med ”smörandet ”

 71. Hej. Vill först bara säga att du har en underbar blogg med underbara recept och bilder. Jag o min familj har ofta avnjutit många middagar från din blogg.
  Men nu till en helt annan fråga som inte handlar om mat =)
  Ni bor väl på Öland om jag inte har helt fel för mig…Jo nu e det så att jag o min familj ska dit imorgon till djurparken och undrar bara vad ni har för väder där??O vad ni väntas för väder imorgon? Ha ha lite annorlunda fråga säkerligen =)
  Ha en bra dag!! Mvh Linda

 72. Underbar matblogg! Hade gärna viljat se recept med ”vegetariskt kött”. Jag är såpass kass på matlagning, så jag vet inte vad jag ska äta till det. Oftast blir det vita bönor och det börjar bli en aning tråkigt. Hoppas min viljan går vidare! 🙂

 73. Hej hej!
  Vill bara säga att den här sidan är helt otrolig!! Du är ju bara så duktig! Har den som favorit och älskar att titta in här och bara njuta av dina recept! Bästa matbloggen i HELA Sverige, utan tvekan!

  Många kramar till dig!

 74. Hej, jag är en tjej på 17år jag läser din blogg varje dag, den ger mig otroligt myvket inspiration. Tack för en underbar blogg 😀 tackhej

 75. Hejsan!

  Kikade in här av en slump,men vilka fantastiska bilder och en massa intressanta recept!!! Har testat morotsfrallorna..MUMS de absolut godaste jag ätit!!! rev över västerbottensost och hade i pinjenötter och solrosfrön istället för de frön som var med i receptet..sååå gott SUCCE helt enkelt :-)…

 76. Vad jag älskar din sida…..Underbart när man har idetorka…..Har provat massor av dina recept, och det blir alltid lika uppskattat av matgästerna…..

  Kram Ann

 77. Är svenska men bor sedan knappt 25 år i Tyskland. Igår blev jag sugen på smörgåstårta, som man inte kan få tag på här nere. Och då hittade jag hit 😉

  Efter att ha läst/sett *alla* recept på smörgåstårtor så blev jag inte mindre sugen… Har nu beslutat att jag ska pröva att göra en själv och testa den på mina tyska vänner. De anar inte, vad de gått miste om 😉

  Bor själv numera på en ö (Fehmarn) dit det kommer många svenskar. Tyvärr har ingen med sig svensk (Präst-)Ost och svenskt bröd, som jag saknar mycket *suck* men de flesta ingredienserna kan jag *översätta* till tyska produkter…

  En jättebra sida, som jag säkert kommer att besöka igen, tack Linda!

 78. en helt underbar matblogg som jag och min man ska följa flitigt… jättegoda recept och bra skrivet .. kan inte hitta bättre blogg en guldmedalj till dig..

 79. Oj vilken sida jag hittade av en slump! Idag är både morotsfrallorna och kasslergratängen på G. Bullarna jäser just nu på plåten. Dom är gigantiska!
  I din blogg kommer jag få mycket inspiration.

 80. Hej Linda!
  Tusen tack för det fina omdömet för Himla-Gott! Så roligt att ni hade en fin stund hos oss!
  Himla välkomna tillbaka!
  Kram Ann

 81. Herregud vad hungrig jag blev när jag började kolla igenom din blogg, haha… så otroligt smaskiga bilder 🙂 blev verkligen inspirerad att försöka mig på några av recepten!

 82. Vill bara tala om att din blogg läser jag varje dag.Idag provade jag Fläskfile med soltorkade tomater och pastagratäng.Alla i familjen tyckte det var jättegott och då ska du veta att barnen är rätt kräsna.Tack för tipsen!

 83. hej hej
  ville bara saga att jag tycker att du har en super fin o mysig blogg:) gillar den skarpt o flojer den fran holland:)
  Jatte fina bilder o super bra med bilder under hela recptet:)
  Tack tack:)

 84. Hej

  Underbar sida, finfina recept och helt fantastiska bilder.
  En fråga: Har du nåt recept på krokantbotten när man tex gör en cheesecake…?

  Mvh//Katarina

 85. Hej!
  Tycker du har en helt fantastisk blogg och jag läser den slaviskt VARJE DAG. Är en 20årig ölänning (borgholm) och tycker det är skitkul med den framgången du förtjänar!

  Keep on!

 86. Jätte fina muffins! Har du även testat silikonformarna från Cervera? (skickar en länk med fina bilder från Per Pr hemsida).

 87. Din sida ger mig vädigt mycket inspiration och har lärt mig massor. Just nu är jag inne på långkok, eller att köra en köttbit länge i ugnen som pulled pork och andra smaskiga saker. läser den regelbundet och tippsar alla jag träffar om den.
  Tack och åter tack för en underbar blogg

 88. Underbar sida! Vi har lagat många saker härifrån och blir aldrig besvikna!
  Vi bugar och bockar för att du har gett oss insperation till att laga varierad mat så vi inte fastnar i 7 olika rätter 🙂

 89. Hej!
  Googlade efter ett smaskigt recept på vaniljbullar, och kom fram till din hemsida. Väldigt många fina recept och mycket mumsigt att baka vilket kommer göra din hemsida till den jag i fortsättningen använder då jag ska baka något till fikarasten på jobbet.

  Tack för en bra hemsida och lycka till i fortsättningen!
  /Fredrik

 90. Grattis Linda! Eftersom jag inte träffar dig fast vi bor så nära säger jag det här. Hoppas att ni får det underbart! //Ulrika

 91. Många frestande recept. Här och nu spar jag din sida, Ett måste!! 🙂
  Vill även tacka för att du delar med dig av det goda, ja Livets goda mat.

  Ha det gott.

  Mvh
  Marléne

  1. Anna!
   Frystejpen funkar som en ”dämpare” till blixten. Du får ett mjukare ljus och inte så skarpt typiskt ”blixtfoto”! Det funkar alldeles utärmkt även på en kompaktkamera!
   /Linda

 92. Många frestande recept. Här och nu spar jag din sida, Ett måste!!
  Vill även tacka för att du delar med dig av det goda, ja Livets goda mat.

  Ha det gott.

  Mvh
  Marléne

 93. Hej!
  Tack för en underbar sida med fina recept och bilder som man bara vill dyka in i!

  Jag undrar lite angående köksassistenter; vad ska man tänka på när man köper en ny? Jag är på jakt men blir helt villrådig bland alla märken och funktioner..
  Jag är inte ute efter någon extravaganza med mixer och sånt, utan mest en som man kan vispa med och göra deg 🙂

  Vad har du för någon?

  Hälsn. Therese

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..