Till buffé passar kallskuret kött utmärkt. Blanda gärna olika sorters kött såsom fläskfilé, ytterfile, kycklingfilé, kycklingklubbor, tjälknöl, rostbiff etc etc. På min italienska buffé hade jag två sorters kött; fläskytterfilé och kycklingfilé förutom 4 sorters salami och lufttorkad skinka, det blir en lagom variation. Här har jag marinerat ytterfiléer ett dygn innan de stektes i ugn. Allt kan förberedas två-tre dagar i förväg, en dag till marinering, ugnstek dagen därpå och servera kallskuret dagen efter.

12-14 bufféportioner
Det här behöver du : 

1 kilo ytterfile (2 st)
1 dl rapsolja
1 dl balsamico vinäger
1 knippe färsk rosmarin
2 tsk mortlad rosépeppar
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop oljan med vinäger, finhackad rosmarin och rosépeppar. Lägg köttet hel i bit i en tätslutande plastpåse och slå på marinaden. Låt marinera över natten i kylskåp. Ta sedan upp köttet och stek på hastig i het stekpanna så köttet får fin yta. Salta och peppra runtom. Lägg köttet i en ugnsfast form. Slå på marinaden från påsen. Stek i ugn på 150 grader tills innertemperaturen visar 68 grader. Använd stektermometer i köttets tjockaste del. Låt köttet kallna innan du skär upp det i skivor.

Beräkna åtgången : 
Kallskuret kött på en buffe med flera sorter ca 50 – 75 gram/person
Den totala mängden av kallskuret bör ligga runt 150-175 gram/person

15 svar till ”Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé”

  1. Linda- Cupcakesfluffan profilbild

    Ser verkligen gott ut 🙂

    Gilla

  2. Sussi Hägg profilbild
    Sussi Hägg

    Åh vad gott det ser ut.
    Nu blev jag ju hungrig igen 😉
    Det här måste jag prova!
    Kram från Sussi

    Gilla

  3. Katarina - I Kattis kök profilbild

    Åh, alla dina inlägg ser jämt så goda ut. Blir hungrig varje gång jag läser dem. Den här fläskfilén måste prövas nån gång 🙂

    Gilla

  4. Tiina profilbild
    Tiina

    Verkar jättegott! Tror jag skall provlaga inför dotterns konfirmation då vi kommer att få gäster som behöver få något saltigt och matigt före tårtan. 🙂 Spännande!

    Gilla

  5. Eddy profilbild
    Eddy

    Jag har lagat det här ett par ggr, en gång i större format då vi var 60 personer. Ett jättebra recept, det ser gott ut när det ligger uppskuret och det är löjligt gott!

    Gilla

  6. Ida profilbild
    Ida

    super gott lät detta, och ser väldigt gott ut! en fråga bara, kan man ha ”många” köttbitar i ugnen samtidigt och ändå få samma resultat? med många menar jag ca 5 köttbitar i braspanna.

    tacksam för svar! mvh Ida

    Gilla

  7. Anette profilbild
    Anette

    Hej
    Vilken underbar blogg du har! Jag har tänkt att ta din Italienska buffé till min dotters student, vi blir ca 50 personer, tycker du att jag ska räkna med det kallskurna till 175g per person, tycker det är svårt att veta mängden, man vill ju inte stå där med för lite mat
    Tacksam för svar
    mvh
    Anette

    Gilla

  8. Monica profilbild
    Monica

    Underbart god fläskytterfilé!
    Mycket bra att kunna förbereda 2-3 dagar innan servering.

    Gilla

  9. Lena Fridh profilbild
    Lena Fridh

    Kan man frysa den färdigtillagade ytterfilén flera dagar i förväg? Sen bara att tina upp och skiva det serveringsdagen.

    Gilla

  10. Helene profilbild
    Helene

    Gjorde denna till min dotters studentbuffe’ i somras, supergod och dessutom smidig att göra! Då gjorde vi även pastasalladen som du har på din italienska buffé.
    Imorgon firar vi min mammas 83-årsdag och hon har önskat sig denna fläskfile’. Denna gång skall vi göra potatisgratäng till.

    Vet att jag kommer göra denna många gånger till!

    Gilla

  11. esmee profilbild
    esmee

    Hej, Kan man använda marinaden till kyckling också?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Absolut! Visst kan du det!
      /Linda

      Gilla

  12. Helene profilbild
    Helene

    Ungefär hur lång tid tar det för köttet i ugnen?

    Gilla

  13. Cissi profilbild

    Hej ser jätte gott ut. Men vad ska man ha till ?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Det kallskurna köttet är en del av denna buffé ; https://kryddburken.se/2012/01/23/italiensk-buffe-50ars-kalas/
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect