Gokväll! Här kommer receptet på den krämiga potatissalladen vi hade till helgens grillning! Vilken gillar ni bäst egentligen, den krämiga varianten eller den kalla med vinegrette?

Jag gillar bägge men beror ju såklart på tillbehör, men den krämiga gör sig bäst till grillat kött och vitlökssmör mm tycker jag… Vinegrettesalladen passar bättre till fisk! 😉

16 port
Det här behöver du :
3 kg potatis (Asterix)
2 stora burkar creme fraiche (2st a´5dl)
1 stor burk gräddfil (5dl)
1 msk dijonsenap
3 msk kapris i lag
1 tsk D´Elidas chilisås
2 knippe rädisor (skär i skivor)
1 purjolök (finhackad)
1 gul lök (finhackad)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och tärna potatisen i lagom stora bitar. Koka och låt svalna något. Vispa ihop resten av ingredienserna i en stor skål. Jag tycker det blir bäst om man blandar lök och rädisor, kapris mm direkt i såsen innan man blandar med potatisen. Smaka av! Jag hällde upp potatisen i en stor skål och varvade med såsen, tycker det blir finast så och så mosar man inte potatis så mycket! 😉 Garnera med lite färska öret och rädisor!


Rädisor är riktigt gott i potatissallad!

16 svar till ”Krämig potatisallad med rädisor, lök och kapris”

  1. Bibbi profilbild

    Åh va mumsigt gott det såg ut.
    Älskar hemgjorda potatissallader.
    Och grillat förstås 😉
    Ha en fin fortsatt måndag 🙂
    Kramen

    Gilla

  2. Nathalie @ Bloody Disgusting profilbild

    Oh! Tack för receptet. Skall sparas!

    Gilla

  3. Malin profilbild

    Jag älskar krämiga potatissallader! Den här lät super 🙂 Den här är en favorit hos mig annars: http://getiton.blogg.se/2010/june/ingers-potatissallad.html

    Men som du säger så är det inte så dumt med vinegrette heller. De har också sin charm 🙂

    Gilla

  4. Jessica profilbild
    Jessica

    Heej!
    Det är första gången jag är inne på din blogg, men verkligen inte den sista. Älskar din blogg! har redan suttit här en timme tror jag och läst lite bakåt i tiden.
    Har alltid älskat att laga mat själv men på senaste tiden inte riktigt haft någon inspiration direkt men det fick jag så fort jag kom in på din sida här och såg alla fina bilder och bra recept:)

    Mvh Jessica

    Gilla

  5. Freedomtravel profilbild

    Den här krämiga potatissalladen ser jättegod ut! Annars är nog min favorit med vinegrette, rädisor och purjolök. Fräscht och somrigt!

    Gilla

  6. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    jadu, det är så olika, beror mycket på vad de smakar (nähä^^). Men jag tror att jag brukar uppskatta vinägrettsalladerna mer, de är fräschare på något sätt, man kan bli lite trött på de krämiga efter ett par tuggor. Men inte din tror jag inte, den ser så himla god ut!

    Gilla

  7. Veronica profilbild
    Veronica

    Tack för underbara bilder och recept. Kram/Veronica

    Gilla

  8. anna profilbild
    anna

    hejsan underbar blogg. undrar vart du köpt korgen med nachosen kram anna

    Gilla

  9. Martina profilbild

    Tycker nog det är godast med vinegrette och precis som du säger passar det bäst till fisk. Gjorde det själv i helgen som gick, potatissallad och laxspett 😉

    Gilla

  10. Delikata Recept profilbild

    Ser ju supergott ut! Båda varianterna är väldigt goda men jag och min man föredrar båda den krämiga.

    Gilla

  11. Johanna profilbild

    Vad snyggt att bara varva ner såsen och inte blanda runt helt!

    Jag föredrar krämig, kan leva på det alla dagar i veckan nästan. Hemmagjord som köpt 🙂

    Gilla

  12. Karin profilbild

    Gott med rädisor i potatissallad! Det ska jag testa nästa gång 🙂 Kram Karin

    Gilla

  13. ROXANNA - KAMP EFTER CANCERN profilbild

    Men gud vad gott med hemlagad potatissallad. har jag smackat en gång. men den där såg strålande god ut ..

    Gilla

  14. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Ser ju helt tokgott ut, så härliga bilder

    Gilla

  15. Enkakaiugnen - Lotta profilbild

    Det är så gott med hemgjord potatissallad! Kan inte ens jämföras med den köpta varianten. Gillar kapris så den här borde passa mig. Annars brukar jag göra en med granny smith-äpplen och gräslök som jag fick en gång när jag jobbade på café. Också supergod! Man vill ju inget annat än grilla nu!!

    Gilla

  16. […] kommer en klassiker från mig; Potatissallad med rostad lök, ett nygjort vitlökssmör, enkel sallad och världens godaste köttbit med […]

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect