Se hit nu alla sockerråttor! Kvällsmums i ett nafs! Enkelt, billigt, gott och dessa stoppar garanterat sötsuget! Jag har gjort dem förut men inte blandat i banan i smeten! Dessa blev kanongoda, lite som godis, eller sockerkaka, eller pösmunkar… Eller kalla dom vad du vill! 😉 Skrabbelucker har jag för mig en del kallar dom också!

 ca 20st
Det här behöver du :
1½ dl strösocker
2 ägg
2,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 stora mosade bananer (gärna bruna)

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker för hand till en jämn smet. Blanda ner övriga ingredienser. Rör om tills smeten är jämn och slät. Klicka ut 3 msk vardera till små plättar i stekpannan &  stek i smör  på låg värme. Servera med färsk frukt, en klick yoghurt, grädde, glass etc.


Krabbelursmeten med banamos! Du kan även göra dom lite nyttigare och riva i morötter, och såklart skippa att vända dom i socker sen! 😛


Stek på låg värme, annars blir dom lätt brända.


Lite som amerikanska pancakes, men ändå inte! 😉

Originalreceptet   &   Krabbelurer med blåbär & kolasås
 

31 svar till ”Banan krabbelurer”

  1. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Vanliga krabbelurer har jag gjort många gånger sen jag var barn men inte med banan. Låter ju såååå gott!!!

    Gilla

  2. benny profilbild

    noooo…I love these!!! I m soo hungry for desserts!!!:)

    http://www.beinitaly.blogspot.com

    If u like LIGHT and DIET LIKE suaces for white meat, that’s tomorrow recipe!!!

    Gilla

  3. Lina profilbild

    Åååhh, så gott! Typiskt att läsa det här nu när det är sovdags, nu kommer jag ju att drömma om krabbelurer inatt! 😀

    Gilla

  4. Pernilla profilbild

    det där är nog min äldsta brorsas favoritdessert, fast vi kallar dem bananplättar och de äts varma med vaniljglass och sirap. testa det vetja, själv tycker jag att det är apäckligt. men det är ju mitt fel för att jag inte gillar banan 😉

    Gilla

  5. Tessan profilbild

    Åhh vad gott det låter, måste testas.

    Gilla

  6. Anki profilbild
    Anki

    Ska provas!!! Älskar banan!!!

    Gilla

  7. Helena L Nilsson profilbild
    Helena L Nilsson

    Fikan imorgon är räddad…..Ungarna e skeptiska till banan, men jag tänker inte säga ngt…Ha ha

    Gilla

  8. Hanna profilbild

    Krabbelurer, oj vad längesedan, men ack så gott. Hoppar nog bananen dock, tycker bäst om dem när de är gröna… 🙂

    Gilla

  9. Ellen profilbild

    Oh Jesus! måste testa med banan i!

    Gilla

  10. Lillmonster profilbild

    Dessa ska jag ta och göra till barnen idag när vi är insnöade. 🙂
    Något gott kan de väl få så här på fredagen när det blev långhelg.

    Gilla

  11. Emma (newbiecooking) profilbild

    Åh, herregud vad gott att blanda banan i smeten! Jag har inte ätit detta sedan jag var liten, skulle nog vara gott med chokladbitar i också…… kallar det förresten för skrabbelucker, undra vem som kom på dessa namn??!

    Gilla

  12. Matilda profilbild

    Krabbelurer<3333
    Åt det när jag var liten, saknar:)

    Gilla

  13. victoria profilbild

    jag tycker de smakar som munkar 🙂 älskar dem!!! får ge ditt förslag med bananer i ett försök oxå, lät gott.

    fredagskram!!!!!!!
    vickan

    Gilla

  14. André profilbild
    André

    yummy! bananpancakes!

    Gilla

  15. Jenny profilbild
    Jenny

    Åh vad kul att se.. Jag hade glömt bort att de fanns. Jag lärde mig göra sådana på scouterna och var nog det första som jag gjorde själv, till mig och min syster. Med dem ska jag plocka poäng hos min sambos syskonbarn! Jag har alltid kallat dem skrabbelucker 🙂

    Gilla

  16. Camilla profilbild

    Hmm, ser riktigt gott ut! Ska pröva i helgen!

    Gilla

  17. Maria profilbild
    Maria

    Skrabbeluckor!! Mums! Jag har läst din blogg länge men det här var första gången jag kommenterade.
    Kan rekommendera dessa med lite vit choklad… mums mums mums! =)

    Gilla

  18. Anna J profilbild
    Anna J

    Dessa ska jag göra på fritids nästa vecka nån dag när jag ansvarar för mellanmål. Det brukar vara oerhört uppskattat. Banan i måste testas nån gång. Tack för bra tips, som alltid!

    Gilla

  19. Alisa ♥ Amor Vincit Omnia profilbild

    Dessa liknar ryska Aladushki. Låter så otroligt gott! 🙂 ska testat ikväll utan tvekan! 🙂

    Gilla

  20. Amanda profilbild
    Amanda

    Åh vad gott! Har fått receptet från min gammelmormor, fina mått med koppar och lite lagom socker! Vi kallar dom för tattare, inte så pk men lite roligt:)!

    Gilla

  21. […] första gången idag! Dom gick hem kan jag säga. Ville ta en fin bild på dom uppstaplade (som kryddburken som jag snodde receptet av) men dom blev uppätna direkt ; […]

    Gilla

  22. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Skrabbelucker var längesedan jag gjorde, låter gott med banansmak i

    Gilla

  23. annette profilbild

    gjorde dessa godingar idag, men jag hade problem med att få sockret på plats på dom, har du något bra knep hur man får sockret att stanna kvar? ;))

    hoppas du har en bra fredagkväll!

    kram

    Gilla

  24. ingegerd profilbild

    jag brukar också göra dessa,men aldrig prövat med banan!

    Gilla

  25. Maria profilbild

    Vi har krabbelurer som stående önskemål till barnens utflykter. Vi gör dem kvällen innan och rullar dem inte i socker. Att lägga mosad banan i dem var nåt nytt. Måste provas!

    Gilla

  26. SmUlander profilbild

    Mmm… Lät inte helt fel de där. =) Måste testa nån dag. Älskar nästan allt med varm frukt.
    Skippa och rulla i socker så blir de ju lite som lyxigare melliplättar. =)

    Gilla

  27. Anna profilbild
    Anna

    Åh, vad gott! Jag ersatte bananen med smoothiebär från ICA (fryspåse), kanongott!

    Gilla

  28. Hans-Svein profilbild
    Hans-Svein

    Detta ser snarare ut som ”banankrabbelurer”, om du frågar mej.

    Gilla

  29. Annica profilbild
    Annica

    Tomteplättar, Krabbelurer kärt barn har många namn ❤️
    Mina har filmjölk, hälften grahamsmjöl, mindre socker och en dutt karemumma.
    Bäst blir de när de tillagas i båten🥰

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect