ugnsbakad_falukorv
Hej allihopa! Nu är jag hemma från jobbet igen! Här kommer ett turborecept som jag i all hast slängde ihop igår när jag skulle bjuda svärmor på lunch! Hon tycker om rejäl mat till lunch så det här va vad jag hittade i kylskåpet! En falukorv från Hemköp som förra veckan kostade endast 1kr kom nu väl till pass. Om man har bonuskort på Hemköp och handlar för minst 300kr kan man köpa en utvald vara för just 1kr, och det brukar jag göra! Det är alltid lite spännande att kolla bladet varje vecka vad det är för vara som kostar 1kr! Denna vecka var det Bravo juice, men det dricker vi inte så jag hoppade den.

Men åter till detta recept! En bit falukorv, 800gram. En halv purjolök, en minimal bit gul paprika, Johnnys senap, ketchup, en skvätt grädde och riven prästost! Hade ett par bakpotatisar och några färskpotatisar kvar också som jag kokade mos av och hon blev mer än nöjd över min middags-bjudning i all hast! Det var faktiskt riktigt gott! Och kvällsmat till Nicke & Joline blev det också, perfekt när jag jobbar. Visst är det något speciellt med falukorv i ugn och hemgjort potatismos, det är vansinnigt gott ibland alltså!!

4-6 port
Det här behöver du :
800 gram falukorv
½ purjolök
½ gul paprika
Johnnys senap
Ketchup
2 dl grädde
2 dl riven ost
Paprikapulver
Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär upp falukorven i skivor och lägg i en smord ugnsfast form. Finhacka purjolök och paprika och strö över. Ringla över senap och ketchup i önskad mängd. Slå på grädden och den rivna osten. Toppa med paprikapulver & några varv med svartpepparkvarnen. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min. Här serverat med hemgjort potatismos, rivna morötter och majs!

recept_falukorv
Det ser ju inte mycket ut för världen detta, men det blev nåt otroligt gott!!

falukorv_recept
Färdig på ca 20 min. Under tiden kokade jag potatisen till moset. Skiva potatisen i tunnare skivor så blir den färdig fortare! Fram med elvisp och degkrokar, slå på mjölk som du ljummat i en mugg i micron. En rejäl klick smör. Massa vitpeppar och så salt, sen full fart på krokarna en stund! Färdigt! 🙂

16 svar till ”Ugnsbakad Falukorv med Purjolök & Osttäcke”

  1. Pernilla profilbild

    hemgjord potatismos är ju verkligen något extra, jag skulle nästan kunna äta det varje dag 🙂 och falukorv kan ju bli hur gott som helst bara man gör något mer än att bara steka den, och det är ju så lätt också!

    Gilla

  2. Fia profilbild

    Ser smarrigt ut , synd bara att jag inte äter korv!

    Gilla

  3. Douglas Berkö profilbild

    Hej!

    Kul blogg! Tävling på min, kika gärna in!

    Vill du förresten ha fler besökare på din blogg? Jag hittade en sida som går ut på att man tipsar andra som registerar sig, så får båda två träffar! Testa du med, funkar kanon! http://www.viraltrafik.se/?douglasberko

    MVH Douglas, d.berkö

    Gilla

  4. Nathalie.S profilbild

    Detta ser jätte smarrigt ut och jag ska verkligen testa de någon dag. Kanske ska överraska mor & far på en middag 🙂

    Ser toppen ut !

    Gilla

  5. Anna profilbild

    Hej hopp Kryddis!! Ugnsbakad falukorv är supergott! Jag tycker om att ha äpple, rödlök och tomat (förståss) också i formen och det SKA vara hemgjort potatismos till! 🙂 Hur känns det att ha börjat jobba igen då?? Kramar!!

    Gilla

  6. Flisan profilbild
    Flisan

    Nu hittar mannen i huset till din blogg. Ser fram emot alla goda middagar from nu.
    Han kommer hem tidigare än jag och fixar middagen, 3 dagar i veckan. Din sida inspererar verkligen 🙂

    Gilla

  7. Therese profilbild

    Falukorv i ugnen är ju så gott måste erkänna att det är en rätt som jag brukar glömma bort att göra..
    Johnnys senap prövade jag nu i sommar och den va inte så tokigt, en ny favorit blev det..
    Ha det gott

    Gilla

  8. Fröken Dill profilbild

    Falukorv och smält ost är verkligen gott!
    Tycker fröken Dill

    Gilla

  9. Lisa profilbild
    Lisa

    Lite roligt att ännu en gång stämmer din uppdatering ihop med vad vi hade tänkte att äta ikväll. Nu när man äntligen kan göra eget potatismos igen.. Blir en variant av din men med krossade tomater som bas istället för grädde.

    Nu var ju falukorven oförskämt billig, men annars kan jag tipsa om att använda kyckling- eller kalkonfalukorv istället för vanlig falukorv.. lite dyrare men så mycket godare (och mindre fett om man vill ha det, inte mitt största bekymmer men). Jag kan knappt äta vanliga falukorv längre sen jag testade den andra korven.

    Gilla

  10. I Nadjas kök profilbild

    Så gott! Gammal hederlig falukorv är så gott. Fantastiska bilder som vanligt Linda, verkligen aptitretande.

    Nadja

    Gilla

  11. Nette (Kardemumma Gumman) profilbild

    Mums! Falukorv är inte illa! 😛

    Gilla

  12. Anders Öhman profilbild

    Ugnsbakad och fylld falukorv är så gott. Om du skippar paprikan och purjolök och lägger till banan så blir det ytterligare variant. Banan och falukorv en oväntad men lyckad kombo.

    Gilla

  13. newbiecooking profilbild
    newbiecooking

    Falukorv i ugn har jag nog inte ätit sedan jag var liten, men det såg riktigt gott ut! Ang. vindelrökta skinka, jag tror det är vindelns rökeri, jag vet inte om de heter nåtonting annat, utanför Umeå. Jag kan ta reda på lite mer nästa gång jag köper den.

    Emma

    Gilla

  14. […] 2 skivade ägg med massor av majonäs på danskt osötat rågbröd, te Lunch: Ugnsbakad falukorv och grönsaker och en chokladbit Middag: 3 rätters middag på Åtellet. Räkröra (hoppade över […]

    Gilla

  15. MONICA GARDELL-ERIKSSON profilbild
    MONICA GARDELL-ERIKSSON

    Hejsan! Ikväll ska jag prova denna korvrätt, för jag har korvomaner i familjen, men är själv inte intresserad av det. Denna tillagning tilltalar mig. Jag hör av mig igen när vi ätit. Ha en bra dag !!!

    Gilla

  16. Elin profilbild

    Måste bara nämna att din sida är underbar och jag läser den ofta och har provat många recept.. Jättetack för många räddningar!
    Kram Elin

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect