,

Körsbärssaft

koka_saft
Idag har här kokats saft och det doftar härlig i köket! Hemkokt körssbärssaft är inte ofta man stöter på så därför kommer här ett ruskigt enkelt recept! Glöm natriumbensoat, atamon o dyl. Här använder jag bara bär, vatten och socker. Och så länge flaskorna försvaras i kylskåp så håller dom minst 2 månader! Koka en liten sats åt gången för det är verkligen inget tidsödande! Nu var det visst bara kanelbullarna som fattades…

Körsbärssaft :
Valfri mängd hela körsbär, färska eller frysta + vatten så det precis täcker
6 dl socker till 1 liter saft

GÖR SÅHÄR :
Koka upp bären tillsammans med vatten i en stor kastrull. Vattnet ska precis bara täcka bären. Låt koka så allt är mjukt. Mosa körsbären mot kanten. Sila saften i silduk. Diska ur kastrullen. Mät upp saften och slå tillbaka i kastrullen. Koka upp och tillsätt 6 dl socker per liter saft du fått ut. Låt småkoka ca 10 min. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Saften håller sig i kylskåp ca 2 mån utan konserveringsmedel. (Jag använde ca 2 liter bär som gav ca 2 liter saft)

korsbarssaft
Hemkokt körsbärssaft är något alldeles extra och har man körsbär i frysen som man plockat av är det himla gott att bara ta fram och koka en liten sats.

etiketter01
Små söta dekorationer som jag fått från Praktfull använde jag en till en flaska körsbärssaft som ska ges bort i present! 😉

etiketter
Etiketter måste det vara till allt hemmgjort också! 🙂

SUPER-PYSSEL-TIPSET!!
Om ni som jag samlar på en hejdundrandes massa kokböcker, eller andra böcker överhuvudtaget så kan jag rekommendera de sista (alt.första) sidorna i böckerna som oftas är blanka och i hårdare papp, ofta i snygga färger eller mönster! Dessa klipper jag BORT och använder till etiketter! Hur bra som helst! Ovan ses etiketter som är klippta från en ”blanksida” ur Bonniers nya kokbok! 😀

22 svar till ”Körsbärssaft”

  1. Ingelöf profilbild

    Det ser väldigt gott ut! 🙂
    Jag som inte har nån egen trädgård snodde lite rabarber hos svärföräldrarna i sommar och kokade rabarbersaft, det var himla gott det också! 🙂

    Gilla

  2. Lisa profilbild
    Lisa

    Inte utan att man blir avis på alla goda körsbärsrecept du lägger ut. Min kära mor har ett sånt stort och fint körsbärsträd på sin tomt som ALDRIG ger några körsbär, det är nästan tragiskt. Så så mycket körsbär blir det inte för mig, men gott lät det med saften å en och annan bulle till.

    Gilla

  3. Chezsofia profilbild

    Hoppas du också har haft en bra sommar.

    Körsbärssaft har jag aldrig gett mig på att göra själv jag får väl prova om några år när körsbärsträdet blivit lite större och skörden blir mer än två bär… En bra idé att hänga etiketter i ett snöre. Det ser väldigt inbjudande ut.

    Gilla

  4. Elena profilbild

    Körsbär – det är sommar för mig!

    Underbara bilder – som alltid!

    Gilla

  5. Monika profilbild

    Körsbärssaft har jag aldrig testat att göra. Har nog bara gjort flädersaft en gång!

    Gilla

  6. Fröken Dill profilbild

    Körsbärssaft vad härligt! Synd att man inte kan köpa sura körsbär för de är verkligen underbara. Mitt lilla körsbärsträd i stan gav ungefär en liter bär, men på landet fick trädet någon sjukdom så där blev det inga bär alls. Räcker inte till saftkok i år, men kanske nästa. Funderar fröken Dill och tröstar sig med fläderblomsaft från frysen

    Gilla

  7. Johanna profilbild

    Hej Linda. Tänkte höra om du har något superbra recept på Paella? 🙂

    Gilla

  8. I Nadjas kök profilbild

    Vilka fina etiketter du har gjort! Verkligen supersnygga! Tack för det tipset.

    Ha det gott i veckan,
    Nadja

    PS! Saften ser också väldigt väldigt god ut

    Gilla

  9. annsann profilbild

    Tack för din kommentar i min blogg! Har haft n lugn och skön semester utan en massa måsten, bara levt och mått bra.

    Nya recept kommer! Det blir nog ett senare idag på fisken vi åt idag.

    Nästa sommar kanske det kan bli lite körsbär av vårt träd som vi planterade i våras. I år blev det ju bara 1 (ett!) körsbär men ack så gott det var!

    Vilken vacker färg det var på saften, helt underbart röd!

    Smart tips angående etiketterna, jag brukar vara alldeles för lat för att göra etiketter.. =)

    Kram!!

    Gilla

  10. lina profilbild

    Ja, ska det vara saft – så ska det va hemgjord! Körsbärssaft låter otroligt gott!

    Gilla

  11. Anne profilbild

    Men GUD så gott. Körsbär är min absoluta favorit – men jag har ju inget körsbärsträd, och som sagt, surkörsbär kan man inte köpa.. och bigarråer i all ära, men det är inte samma sak. Så, tur för dig att du är så långt bort, annars hade jag kommit och druckit upp saften åt dig 😉

    (Körsbärsmacarons, det vore nåt att testa…)

    Gilla

  12. emmy profilbild

    koka saft är bäst ju!

    Gilla

  13. Sandra drömkaka profilbild

    Men oh vad gott med körsbärssaft, det har jag nog aldrig smakat!
    Dessutom var dom väldigt fina, en perfekt liten gåva till en saftälskare 🙂

    Gilla

  14. Orchidea profilbild

    Buonoooooooooooooo… bellissime le bottiglie!
    Ciao.

    Gilla

  15. Jonas profilbild
    Jonas

    Ser supergott ut, är sugen på att göra saft av mina krusbär och det här inlägget gav mig råg i ryggen.

    PS. sätt ett bindstreck efter Körsbär på etiketterna så slipper du ev. tjat om särskrivning också DS.

    Gilla

  16. åsa - hello sugar! profilbild

    jag älskar körsbär men har aldrig smakat körsbärssaft, kan tänka mig att det är ljuvligt gott.

    vilket smart tips med etiketterna!!

    Gilla

  17. Kari Receptomaten profilbild

    Plockade faktiskt körsbär häromdagen… 😉 Kram!

    Gilla

  18. Anders profilbild
    Anders

    Just nu kokar vi upp saften med socker. Ska bli spännande att se vad vårt körsbärsträd på vår nya tomt ger oss…

    Gilla

  19. Anders profilbild
    Anders

    Minska sockermängden avsevärt. Vår saft smakar bara socker. Damn.

    Gilla

  20. Henrik profilbild
    Henrik

    Smakade bara socker… kan nog halvera mängden socker. Synd

    Gilla

  21. Liw Lukkari profilbild

    Hej. Undrar om skaften skall koka med? Så gott med körsbärssaft. Plockade just fram mina bär från frysen

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jag brukar ta bort skaften före kokning!
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect