,

Pasta Bolognese

kottfarssas
Sommaren är verkligen god med alla fräscha primörer och allt smarrigt gott som finns att lägga på grillen, men är man sugen på köttfärsås så är man! Och det finns nog ingen årstid där inte pasta & köttfärsås passar in! Här kommer mitt recept på bolognese när den är som allra godast! Ibland vill man ha en köttfärsås som är helt klarröd med massa tomatsås… En annan dag vill man ha en krämig variant utan tomat, men med en skvätt grädde istället! Ännu en annan dag blir man riktigt sugen på skolans köttfärsås, det är nog den jag gör oftast! Men denna bolognese är lite extra tycker jag! Blir alltid uppskattad som bjud-köttfärssås! Gärna med tillbehör på bordet som riven parmesan, en fräsch sallad och några goda baguetter att bryta och doppa i såsen! Champinjonerna i mina recept får ni leva med, men det är bara att utesluta om ni vill! 😉

6 port
Det här behöver du :
500 gram nötfärs
1 finhackad gul lök
1 finhackat vitlöksklyfta
1 burk finkrossade tomater (Mutti´s)
1 riven morot
1 riven rotselleri
2 dl buljong
(från nötkött, alt. ½ oxbuljongtärning + 2 dl vatten)
2 tsk torkad oregano
Vitpeppar
Salt
1 burk konserverade hela champinjoner
(köp hela på burk och skiva själv, det blir godast)
1 msk vetemjöl + en skvätt vatten

GÖR SÅHÄR :
Bryn nötfärsen tillsammans med löt och vitlök. Tillsätt tomatkross, riven morot och riven rotselleri. Slå på buljongen och krydda. Låt såsen puttra på svag värme, gärna med lock ca 20 – 30 min. Vänta med champinjonerna tills precis innan såsen är klar, de behöver bara värmas. Toppred med vetemjöl utrört i vatten. Låt såsen koka upp igen någon minut efter redningen. Smaka av och bättra på ev. kryddor. Champinjonerna borde egentligen inte vara med, men jag kan inte låta bli! 😉

recept_kottfarssas
Pasta bolognese smakar allra godast med lite större pasta, inte spagetti och absolut inte makaroner! Gnoochi, farfalle, cellentani, fusilli, pipe rigate passar utmärkt! 🙂

15 svar till ”Pasta Bolognese”

  1. Emilies Skafferi profilbild

    Köttfärssås är en klassiker som alltid passar in:)

    Gilla

  2. annamaria profilbild

    Har köpt Mutti tomater idag, inte hittat dem innan. Är det så stor skillnad som alla säger?

    Gilla

  3. Åsa/ensidamedmat profilbild

    Mmmmm…påminner faktiskt väldigt mycket om min favvisköttfärssås!!
    Ditt recept på ”skolans köttfärssås har jag inte provat än,men det måste jag göra!

    Ha det gott!
    Kram Åsa!

    Gilla

  4. Kari Receptomaten profilbild

    Inte bara bäst i köket – bakom kameran å! Jisses Kryddburken!

    Annamaria: Jepp, så är det. Du kommer inte vilja ha andra sen.
    http://receptomaten.blogspot.com/2009/06/krossade-tomater-behovs-det.html

    Gilla

  5. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Bolognese sås passar när som helst i min mage! 😀 Ser jättegott ut!

    AnnaMaria: Älskar Mutti.. 😉

    Gilla

  6. Elisabet profilbild

    Vad hungrig jag blir när jag läser din blogg 🙂 Även jag håller med att Mutti är bäst, synd att vi inte har italiens härliga färska tomater här i skandinavien 🙂

    Gilla

  7. Vicki profilbild

    Japp, håller med dig att spagetti och köttfärssås kan man äta när som.

    Har du semester nu?

        Vicki
    

    Gilla

  8. Therese profilbild

    Köttfärsås är ju nått som passar alla årstider..
    Jag brukar ha i knorr`s pasta och pizzakrydda men dom armade kanaljerna har ju plockat ur den ur sortimentet..
    Inte kul..
    Regnar det på ön också?
    Ha en bra dag..
    mvh
    Therese

    Gilla

  9. chili profilbild

    Tänkte bara tipsa dej om vår lilla Dirty Weekend i The Strange Bakery. Blir en del recept och har du önske mål é de bara och skriva:)

    Gilla

  10. vivvi profilbild

    Min middag blir exotisk kyckling. Recept finns på min blogg.
    gottochenkelt.blogg.se

    Gilla

  11. christin profilbild

    Vilken trevlig blogg jag hittat till 🙂 Roligt med tips på mat. Åt spagetti och köttfärssås nyss, hemmalagad 🙂

    Gilla

  12. Lena Svensson profilbild

    Morning 🙂 Ha en riktigt bra dag 🙂
    Kram Lena

    Gilla

  13. Jenny profilbild
    Jenny

    Tack så mycket för en fatalistisk matblogg! Har hittat många nya och trevliga recept här som definetivt ska provas framöver 🙂

    Igår blev det Flygande Jacob, jättegott! Och just detta receptet står just nu och puttrar på spisen här hemma! Alltid roligt med lite nytt att variera med det man alltid annars lagar.

    Var hittar man förresten märket Mutti? Kan tänka mig att dom är oerhört sällsynta i ”valiga” mataffärer, eller?

    / Jenny

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect