kryddburken00006361
Imorgon är det Trettondagsafton! Här på Öland firas det som tradition med kroppkakor, äkta öländska kroppkakor! Hur firar ni er trettondagsafton? Nån speciell maträtt som går igen? Jag tycker själv inte det är en så stor dag att fira efter både jul & nyår, men visst är det alltid kul med lite högtidsdagar! Om ni fortfarande är på firarhumör så kommer här några små tilltugg, goda som dom är till en drink, eller lite passande småplock till en bra film i TV-soffan, eller varför inte som välkomsträtt på en buffé!

kryddburken0000632
Små minikrustader fyllda med finhackade champinjoner som fått fräsa ihop med salt, peppar & Lite grädde. Toppa med en knivsudd sambal oelek och så in i ugnen 200 grader ca 10 min.

kryddburken0000635
Skinkost på tub, vid sidan om tunna skivor rökt skinka, samma procedur här, fyll krustaderna och skjuts in i ugnen ca 10 min.

kryddburken0000634
Små körsbärstomater, som du skurit av toppen på, brett på en god färskost och toppat med grön paprika blir knaprigt och gott!

kryddburken0000633
Crostini kex + färskost + vindruva! GOTT!

kryddburken0000637
Gurkskivor med en bit brie och gröna olivet!

16 svar till ”Små Naggande Goda Drinktilltugg”

  1. Proforma profilbild

    Mums! Vad gott! Jag älskar champinjoner så detta ska jag komma ihåg!

    Gilla

  2. Åsa Wojtowicz profilbild

    Hej

    God fortsätting!

    Så underbart gott det ser ut, speciellt tomaterna med färskost.

    Kram åsa

    Gilla

  3. AE profilbild
    AE

    Åh du… det där såg smaskens ut! Älskar småplock men orkar sällan göra något – får jag titta en stund till så blir det ändring på det.
    Från det ena till det andra så har du himla härliga foton här på bloggen!

    Ha en skön trettonhelg!

    Gilla

  4. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    oj oj va mycket gotti!! Uppe mitt i natten å tittar på – MAT! 😀 ha ha jaa, alla har vi olika laster & intressen.. 😉

    Gilla

  5. Helen profilbild

    Lätt och det det ser supergott ut. Roligt att lära sig lite mat trix och din sida blir man överlärd på. Vet ju inte vad man ska börja laga. Toppensida . Kram

    Gilla

  6. Kvinna, tjej, tant profilbild

    Åhh, så gott det ser ut! Jag hämtar ofta inspiration från din blogg och det här ska jag absolut bokmärka!

    Gilla

  7. Martina profilbild

    Så gott! Har läst att man kan lägga brieost och en klick hjortronsylt i crustader också. Yummi, yum:P

    Gilla

  8. Natalie Haglund profilbild
    Natalie Haglund

    Allt såg mumsigt ut. Men måste erkänna att jag är liiite trött på firande nu. Vill bara komma in i rutiner igen…aningen trött på mat då det nu är svårt att hitta på nåt att äta, man vill ha ”vanlig” mat igen…men det känns som man glömt vad som är vanlig mat. I tidigare inlägg frågade du vad vi tyckte behövde förändras i bloggen det enda – jag kan komma på är att skriva ut receptet man vill göra det kommer liksom en massabilder med och ja…Annars är allt annat SUPER!
    Kram

    Gilla

  9. Lena profilbild

    Mums igen!!!!

    Herregud var hittar du allt det mumsiga ; ))

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

    Gilla

  10. Kinna profilbild

    tilltuggen ser fantastiska ut. God fortsättning på 2009! kram Kinna

    Gilla

  11. KarinW profilbild

    Vilka smarriga tilltugg, varför ska man krångla till det så ofta?
    Ska köpa hem crustader och ha på ”lur” i skafferiet.
    Tack för tipsen!

    Gilla

  12. sofie profilbild

    Gud vad sugen man blir… Kex+ost+vindruva är ju den perfekta snack-kombinationen!

    Gilla

  13. Karin profilbild

    Ska Små minikrustader fyllda med finhackade champinjoner vara varma när de serveras? 😀

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Karin!
      De ska helst serveras varma, men dom är goda något ljumna också!
      /Linda

      Gilla

  14. Ewa Löfstedt profilbild
    Ewa Löfstedt

    Spara detta

    Gilla

  15. Ewa Löfstedt profilbild
    Ewa Löfstedt

    spara

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect