
Imorgon är det Trettondagsafton! Här på Öland firas det som tradition med kroppkakor, äkta öländska kroppkakor! Hur firar ni er trettondagsafton? Nån speciell maträtt som går igen? Jag tycker själv inte det är en så stor dag att fira efter både jul & nyår, men visst är det alltid kul med lite högtidsdagar! Om ni fortfarande är på firarhumör så kommer här några små tilltugg, goda som dom är till en drink, eller lite passande småplock till en bra film i TV-soffan, eller varför inte som välkomsträtt på en buffé!

Små minikrustader fyllda med finhackade champinjoner som fått fräsa ihop med salt, peppar & Lite grädde. Toppa med en knivsudd sambal oelek och så in i ugnen 200 grader ca 10 min.

Skinkost på tub, vid sidan om tunna skivor rökt skinka, samma procedur här, fyll krustaderna och skjuts in i ugnen ca 10 min.

Små körsbärstomater, som du skurit av toppen på, brett på en god färskost och toppat med grön paprika blir knaprigt och gott!

Crostini kex + färskost + vindruva! GOTT!

Gurkskivor med en bit brie och gröna olivet!

Lämna en kommentar