
Klassiskt pepparsås vispad med omsorg, då blir den som bäst! Här serverad till kokt potatis, wallenbergare & en god vårlökssallad & svartvinbärsgelé!
Det här behöver du :
1 msk smör
4 små schalottenlök
3 msk rosépeppar
3 msk grönpeppar
4 msk kalvfond
1 msk socker
5 dl vatten
3 dl gräddmjölk
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
Salt & Peppar
Mörk maizena till redning
GÖR SÅHÄR :
Hacka löken smått smått smått & fräs i stekpanna i smöret tills löken blivit mjuk. Mortla rosé & grönpeppar & häll i, låt allt få fräsa ihop en stund! Häll på vatten + kalvfonden & låt koka upp. Tillsätt resten av ingredienserna & låt småputtra någon minut, smaka av med salt & peppar!


Lämna en kommentar