foto : http://www.preparedpantry.com
Att marinera kyckling i yoghurt eller filmjölk gör kyckling extra saftig!
Mjölksyrade produkter innehåller mycket kalcium som i sin tur aktiverar de enzymer i kött som kan liknas vid naturlig mörning/hängmörning. Låt köttet, kycklingfileérna ligga i marinaden minst 24timmar. Det är inte nödvändigt att tillsätta kryddor eller salt i marinaden, utan med fördel krydda innan tillredning istället! Enligt Nigellas recept på nuggets som marinerats i ”buttermilk” som kan liknas svensk filmjölk, lät hon de ligga i plastpåse i marinad i 2 dygn, ingen tillsatt krydda. Därefter panerade hon kycklingbitarna i krossade salta kex! Fiffigt! Sedan lägger du upp nuggetsarna på plåt och in i ugn 220 grader ca 20min. Lätt som en plätt ju! Nu har jag lagt 3 kycklingfiléer delade i mindre nuggets-bitar i denna marinad som jag gjort på 1 del naturell yoghurt & en del filmjölk standard! Får se hur resultatet blir på lördag! Spännande! 🙂

Lämna en kommentar