full-buttermilk.jpg 
foto : http://www.preparedpantry.com 
Att marinera kyckling i yoghurt eller filmjölk gör kyckling extra saftig!
Mjölksyrade produkter innehåller mycket kalcium som i sin tur aktiverar de enzymer i kött som kan liknas vid naturlig mörning/hängmörning.  Låt köttet, kycklingfileérna ligga i marinaden minst 24timmar.  Det är inte nödvändigt att tillsätta kryddor eller salt i marinaden, utan med fördel krydda innan tillredning istället! Enligt Nigellas recept på nuggets som marinerats i ”buttermilk” som kan liknas svensk filmjölk, lät hon de ligga i plastpåse i marinad i 2 dygn, ingen tillsatt krydda. Därefter panerade hon kycklingbitarna i krossade salta kex! Fiffigt! Sedan lägger du upp nuggetsarna på plåt och in i ugn 220 grader ca 20min. Lätt som en plätt ju! Nu har jag lagt 3 kycklingfiléer delade i mindre nuggets-bitar i denna marinad som jag gjort på 1 del naturell yoghurt & en del filmjölk standard! Får se hur resultatet blir på lördag! Spännande! 🙂

7 svar till ”Yoghurtmarinad till Kyckling”

  1. Lollo profilbild
    Lollo

    Det lät verkligen spännande, ska prova desamma! Underbar blogg du har, är du utbildad inom kök eller nåt? Besöker din sida varje dag och blir bara hungrigare och hungrigare! Kanonfina bilder tar du också men så såg jag ju att du dessutom var fotograf! Har rekommenderat din sida till mina vänner! Tack för trevlig inspiration!

    Gilla

  2. Paula profilbild

    Måste tacka för en mkt bra blog! Har fått mkt tips och ideer härifrån.

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Paula! Va roligt att höra! välkommen åter! 😉

    Gilla

  4. […] Yoghurtmarinad till Kyckling […]

    Gilla

  5. […] TIPS TILL GRILLAT  : Aromsmör Gourmet/Rödvin 3 Dipsåser  Vitlökssås  Yoghurtmarinad till kyckling  Kryddmarinad till klyckling 1 kommentar so far […]

    Gilla

  6. […] TIPS TILL GRILLAT  : Aromsmör Gourmet/Rödvin 3 Dipsåser  Vitlökssås  Yoghurtmarinad till kyckling  Kryddmarinad till klyckling Inga kommentarer so far Kommentera RSS för kommentarer till […]

    Gilla

  7. […] du göra någotr utöver den vanliga?, har du lite tid att förbereda?, prova då mjölksyrad marinad med gräddfil, yoghurt eller filmjölk! Det sätter fart på mörningsprocessen och låter du kött […]

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect